Fly styrtet ned ved Letland – familie om bord

Fly styrtet ned ved Letland – familie om bord
Det tyske privatfly blev ved 19-tiden passet op af en et dansk F16-fly, da det passerede luftrummet over Bornholm, men kunne ikke komme i kontakt med besætningen ombord. Billedet er taget af Cykelgrafen klokken 19 over Hasle.
NYHED | ABONNENT | 4. SEP 2022 • 19:27
NYHED | ABONNENT
4. SEP 2022 • 19:27
Af:
Ritzau

Luftfartsmyndighederne mistede tidligere på aftenen kontakten til et tysk privatfly med retning mod Sverige.

Flyet, der havde fire passagerer ombord, er nu styrtet ned i farvandet mellem Gotland og Letland. Det oplyser vagthavende på Forsvarets Operationscenter, Jesper Bertelsen.

Han fortæller, at de fire ombordværende frygtes omkomne.

 – Chancen for at finde overlevende er minimal, siger Lars Antonsson fra den svenske redningscentral.

Det er en tysk familie på tre og en pilot, der var om bord på det fly, der søndag styrtede ned i Østersøen. Der er tale om en 72-årig mand, der ejer flyet, hans 68-årige kone, deres 26-årige datter samt en 27-årig mand, skriver den spanske avis El Pais ifølge det norske nyhedsbureau NTB.

Privatflyet var på vej fra Spanien, og skulle være landet i Köln, men fortsatte nordover, beretter avisen Dagens Nyheter. 

Dansk luftvåben havde  i tidsrummet mellem 18.30 og 19.00 et F16 fly oppe for at eskortere flyet, der lå ukontaktbart i luftrummet over Bornholm. Ifølge Jesper Bertelsen overgav flyet umiddelbart efter overvågningen til det svenske luftvåben.

Data fra flyovervågningssiden Flightradar viser, at flyet fløj i en lige linje fra området omkring Köln, indtil det var uden for Ventspils. Her begyndte det at flyve i cirkler, inden det altså styrtede ned i vandet.

Ifølge Flightradar er flyet lettet fra Jerez i det sydlige Spanien.

Flyet er et Cessna 551 og indregistreret i Østrig, skriver det svenske nyhedsbureau TT.

TT har talt med en flysikkerhedsekspert, der vurderer, at trykket i kabinen kan være blevet reduceret. Det kan medvirke til, at de ombordværende mister bevidstheden.

– Af en eller anden grund har den lufttætte kabine haft en lækage, siger flysikkerhedseksperten Hans Kjäll fra Nordic Safety Analysis Group.

Den antagelse understøttes af, at flyveren meldte om problemer med trykket, mens det stadig var over Spanien.

Ifølge Aftonbladet styrtede flyet ned tæt på den lettiske havneby Ventspils.