DAT flyver igen: 'Vi skal lige op i gear'

NYHED | ABONNENT | 30. AUG 2022 • 06:32
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
30. AUG 2022 • 06:32

Morgenens første fly er kommet af sted. Hos DAT ser kommerciel direktør Robert Rungholm fremad. Han forventer normal trafik fra middagstid.


Efter tre og en halv dag med arbejdsnedlæggelse blandt 3F-medarbejdere i Bornholms Lufthavn lignede tirsdag morgen en almindelig morgen med passagerer, som uden problemer gik igennem sikkerhedskontrollen. Klokken er 6.10.

– Lige nu sidder vi og kigger på, at passagererne er på vej igennem security og er ved at boarde, og første afgang med pendlere og patienter er ved at komme af sted nu, så det er et skønt syn, siger kommerciel direktør Robert Rungholm fra DAT's kontor i lufthavnen.

Mandag pålagde Arbejdsretten medarbejderne at genoptage arbejdet. Senere oplyste medarbejdernes tillidsrepræsentant, Christina Lintrup, at medarbejderne agtede at følge Arbejdsrettens afgørelse.

– Vi var nok først sikre, da medarbejderne selv bekræftede det og begyndte at genoptage arbejdet. Så vidste vi, at vi kunne regne med det, siger Robert Rungholm.

Selvom arbejdet er genoptaget, har DAT set sig nødsaget til at aflyse to tidlige afgange fra Bornholm og en fra København.

– Vi skal lige op i gear, og vi kunne ikke gå fra nul til 100 med det samme. Vi skal lige have nogle friske besætninger. Der er nogle hviletidsbestemmelser og så videre. Vi regner med at være oppe på fuld speed igen fra middag og frem, siger Robert Rungholm.

På DAT's kontor handler det nu om at se fremad.

– Vi er bare glade for at få flyene i luften. Det er det, vi fokuserer på, og så vil vi lade resten være op til Trafikstyrelsen, siger flyselskabets kommercielle direktør.