Pølsevogn får ikke lov til at stå på Svaneke Torv

Pølsevogn får ikke lov til at stå på Svaneke Torv
Svaneke Torv. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 9. APR 2021 • 07:20
Jakob Nørmark
Journalist
| ABONNENT
9. APR 2021 • 07:20

HANDEL

En pølsevognsejer har søgt om lov til at sælge hotdogs og chokolademælk på Svaneke Torv eller et andet sted i byen, hvor der kommer mange mennesker, i perioden fra 1. maj til 1. september. Da kommunens vejmyndighed ikke kunne finde en tilfredsstillende placering for ansøgeren, skulle politikerne i natur- og miljøudvalget tage stilling til, om der kunne gives dispensation til pølsevognen. På mødet tidligere på ugen gav et enigt udvalg afslag.

– Der er ikke plads, og der færdes rigtig mange mennesker på torvet. Hvis du dispenserer for én, er du nødt til at dispensere for den næste, fortæller udvalgsformand Leif Olsen (SF).

Afslaget blev givet med henvisning til det gældende torveregulativ fra 1999, der blot giver mulighed for torvehandel i tidsrummet mellem klokken 9 og 12. I praksis følges regulativet dog ikke længere, da torvehandel på Svaneke Torv ifølge kommunens administration nu tillades fra klokken 8 til 15 på onsdage og lørdage. Heller ikke på Svaneke Havn kan kommunen give tilladelse til salgsvogne, der tilbyder mad og drikkevarer, da det vil stride mod retningslinjerne til arealanvendelse, som natur- og miljøudvalget vedtog sidste år.

Byforeningen Svanekes Venner og handelsstandsforeningen i Svaneke var blevet forelagt ansøgningen og havde anbefalet et afslag.