Istandsættelse af præstegård er forsinket. Der er ventetid på håndværkere

Istandsættelse af præstegård er forsinket. Der er ventetid på håndværkere
Arkivfoto: Allan Rieck
| ABONNENT | 10. FEB 2021 • 13:17
| ABONNENT
10. FEB 2021 • 13:17

BYGGERI

Claus Larsen-Jensen – socialdemokrat og borgmesterkandidat til det kommende kommunalvalg – og hans samlever, Jannie Kornum, forbereder lige nu en stor bygningsmæssig opdatering af stuehuset på Pedersker Præstegård.

Men parret er røget ind i en flaskehals, for der bygges og renoveres som aldrig før i øjeblikket.

– Vi har talt med fire håndværkerfirmaer, og der er ingen af dem der har tid, siger Claus Larsen-Jensen.

Claus Larsen-Jensen købte den gamle præstegård af Pedersker Sogn i 2007 og har siden lagt mange kræfter i at sætte den i stand fra A til Z. Nu er turen kommet til stuehuset, som blev opført i 1890.

Der skal nyt tag på, tagkvistene på taget mod øst udskiftes, ligesom alle andre tagvinduer udskiftes. På første sal udskiftes gulvene i værelserne, og der isoleres og etableres badeværelse.

Feriepenge skaber travlhed

Claus Larsen-Jensen trækker udelukkende på lokal arbejdskraft i forbindelse med istandsættelsen. På grund af travlheden i byggebranchen har det imidlertid lange udsigter med byggeprojektet.

– Byggeriet kan først igangsættes i efteråret, fordi byggevirksomhederne på Bornholm har utroligt travlt lige nu – på trods af corona, siger Claus Larsen-Jensen.

– Jeg tror, det er fordi, folk har fået udbetalt feriepenge. Men de kan ikke komme ud at rejse. Og renten er lav. Så giver de sig til at renovere huset, ligesom os.