Fem podere stod klar, da det nye testcenter åbnede

Fem podere stod klar, da det nye testcenter åbnede
Ali Hasan, Amin Akram, Amina Massoud (siddende), Elena Matic, Ali Berger Kara og Ann Birkebæk har flere måneders erfaring som podere og har indtil nu podet på blandt andet Politigården, Styrelsen for Patientsikkerhed, Danmarks Radio og på en række plejehjem. Nu skal de oplære de bornholmske podere, som blandt andet skal bemande det nye testcenter i Aakirkeby. Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 4. MAR 2021 • 13:30
| ABONNENT
4. MAR 2021 • 13:30

CORONA

Fem podere i fuldt coronaudstyr stod klar torsdag morgen, da det nye testcenter åbnede i hjemmeplejens tidligere lokaler i Aakirkeby.

Der var stille ved titiden, men Luna Lundsgaard fra Copenhagen Medical fortæller, at der var en lille kø, da centeret åbnede dørene klokken 8.

Luna Lundsgaard fortæller, at hun og hendes testteam har fået den vildeste modtagelse på Bornholm. – Jeg har aldrig oplevet så stor samarbejdsvilje som på Bornholm. Folk bukker sig over på tværs for at få enderne til at mødes, siger hun. Foto: Jens-Erik Larsen


– Der var en tre-fire stykker. Blandt andet en meget sej ældre dame med rollator. Hun syntes ikke, det var så slemt at blive podet, siger Luna Lundsgaard, der er ansvarlig for testopstarten på Bornholm.

Beskeden om, at der skulle åbnes et ekstra testcenter på Bornholm, indløb lørdag aften, fortæller Ann Birkebæk. Hun bor i Albertslund, men er faktisk født og opvokset i Aakirkeby, hvor hendes mor stadig bor.

– Det gik lidt hurtigt med at komme af sted, så jeg skal lige en tur hjem igen i dag og vaske, siger Ann Birbebæk, der sammen med Amina Massoud, Elena Matic, Ali Hasan, Ali Berger Kara og Amin Akram skal fungere som oplæringsteam for lokale podere på Bornholm.

Teamet er indlogeret på Hotel Nordlandet i Allinge under opholdet, og det er luksus, siger Ali Hasan, inden han begiver sig op til Bager Dam for at købe økologiske kanelsnegle til holdet.


Martin Nielsen med sin negative test, som han skal bruge for at få lov til at komme med færgen hjem til Bagsværd. Foto: Jens-Erik Larsen

Gået lidt over gevind

En ældre herre kommer ind i venteværelset og lader sig registrere hos Amina Massoud.

Det er Martin Nielsen, der har været hjemme for at bisætte sin far, Frits Børge Nielsen, i Aa Kirke.

Nu skal Martin Nielsen tilbage til Bagsværd. Færgen går klokken 16.30, og inden da skal han have en negativ coronatest.

– Det er ligesom, der er gået lidt panik i den her sygdom, siger den pensionerede elektroniktekniker, mens han venter på svar.

– Det er gået en anelse over gevind, tilføjer han.

Martin Nielsen cyklede 11 kilometer fra hjemmet i Bagsværd for at blive testet på Frederiksberg, da han skulle til Bornholm, så han er glad for at slippe for at stå i kø i Aakirkeby, og glad for, at der er et testcenter i byen.

Negativ test

Ann Birkebæk står ved udgangen og kigger ud på den tomme parkeringsplads foran Bakkebo.

Tror du din mor skal podes?

Ann Birkebæk ryster på hovedet.

– Nej, det tror jeg ikke. Kun hvis hun skal til frisøren.

Efter et kvarter får Martin Nielsen svar på sin coronatest. Den er negativ.

 


Info

Luna Lundsgaard opfordrer folk til at tage deres mobiltelefon med, når de skal testes. Det er den nemmeste måde at få testsvar på, og det er gyldigt i forhold til myndighederne. Hvis man ikke har en mobiltelefon – smartphone – får man et print.

 


Bookingtider kommer snart

Hvorfor er det endnu ikke muligt at booke tider til PCR-centret på Syrenvej, når det åbner i morgen, fredag, spørger en borger i Aakirkeby.

– Det skyldes, at vi ikke er nået så langt, siger Kathrine Løvgreen, assisterende leder i regionens test- og vaccinationscenter i København.

Bookingportalen åbnes måske senere i dag, torsdag, siger hun. Men ellers er der kun én ting at gøre, hvis man gerne vil have en PCR-test på Syrenvej i morgen.

– Så må man bare gå derhen uden at bestille tid, siger Kathrine Løvgreen.

Testcenteret på Syrenvej er indtil videre kun åbent fra klokken 10 til 16 om fredagen, men regionen arbejder på at udvide åbningstiden med flere dage.