Scleroseforeningen efterlyser flere indsamlere

NOTITS | ABONNENT | 21. AUG 2022 • 13:30
NOTITS | ABONNENT
21. AUG 2022 • 13:30

Scleroseforeningen søger flere indsamlere.

I en pressemeddelelse fra Scleroseforeningen Bornholm fremgår det, at man håber på igen at kunne levere et godt resultat på Bornholm, når der er landsindsamlingen søndag den 11. september. Men selvom en del allerede har meldt sig, er der brug for flere indsamlere, oplyser Scleroseforeningen.

Knap 18.000 danskere har sclerose, og 125 af dem lever på Bornholm. På bare 20 år er der sket en fordobling af antallet af ramte i Danmark, og hvert år bliver flere ramt af sygdommen. I Danmark har vi verdens fjerdehøjeste forekomst af sclerose per indbygger.

Karen Kuhre har i mange år haft sygdommen tæt inde på livet via sin ægtefælle, og hun har derfor meldt sig som leder af Scleroseforeningens store landsindsamling på Bornholm.

– Det er en grim, lumsk sygdom og en udvikling, vi simpelthen skal have vendt. Sclerose kan endnu ikke helbredes, og vi kender heller ikke årsagen til, at sygdommen opstår. Det eneste, der kan give os svarene på det, er mere forskning, siger Karen Kuhre i pressemeddelelsen.

Pengene fra indsamlingen går til forskning i sygdommen og støtte til de ramte.

– Så længe der er sclerose, er der også hårdt brug for at kunne blive ved med at støtte de stadig flere, der rammes af sygdommen. De fleste er kun mellem 20 og 40 år, når det sker, og sclerose er en sygdom, der vender op og ned på ens liv og muligheder, siger Karen Kuhre.

Har man lyst til at melde sig som indsamler på Bornholm, kan man finde mere information på hjemmesiden sammenmodsclerose.dk.