Projekt på hospitalet: Rette mad til rette patient

NOTITS | 19. APR 2022 • 12:20
Af:
Anders Liljeroth
NOTITS
19. APR 2022 • 12:20

Et stærkt samarbejde mellem køkken og klinik kan i fremtiden bedre dække patienters individuelle ernæringsbehov og give dem appetit, så de kan komme hurtigst muligt på benene igen. Det er i hvert fald målet med et nyt projekt på Bornholms Hospital.

Navnet på projektet, der netop er skudt i gang, er "Rette mad til rette patient", fortæller hospitalet på Facebook.

– Kosten har nemlig stor betydning for patienternes trivsel og helbred. Og så har den rette ernæring både indflydelse på behandlingen og indlæggelsestiden. Så det betaler sig at investere i området, siger de studerende fra BioMedical Design uddannelsen, der står bag innovationsprojektet.

Alt sker naturligvis i dialog med patienterne for at lette deres sygdomsforløb mest muligt, lyder det fra hospitalet.