Nyt rum skal lære ansatte at flytte svage borgere

NOTITS | 18. MAR 2022 • 07:30
NOTITS
18. MAR 2022 • 07:30

Forflytningsteknikken skal forbedres, og det samme skal de tekniske færdigheder ved brug af hjælpemidler. Ansatte i Center for Ældre får sig et nyt "skills-rum", der indvies torsdag. Det er et slags træningslokale for sosu-ansatte og elever i Center for Ældre.

Træningen består ved øvelser med af skills-rummets inventar. Der er en seng med dertilhørende udstyr så som lifte og glidelagner, hvor alle medarbejdere i Center for Ældre kan træne med udstyret. Formålet med træningen er at forebygge arbejdsskader.

– Når man har styr på teknikkerne, er det nemlig lettere at forebygge arbejdsskader og unødigt slid. Samtidig giver det borgerne en tryggere og behageligere oplevelse, når de møder medarbejdere, der har med styr på blandt andet forflytningsteknikken, står det i en pressemeddelelse fra BRK.

Center for Ældre har i længere tid ønsket at få sig et rum, hvor det var muligt at træne med hjælpemidlerne, de møder rundt omkring på arbejdet. Rummet har kostet kommunen godt 90.000 kroner at etablere.