March mod Ensomhed kommer til Bornholm

March mod Ensomhed kommer til Bornholm
Patrick Cakirli vender tilbage til Bornholm for at begynde sin March mod Ensomhed i Nexø i august. Arkivfoto: Berit Hvassum
NOTITS | ABONNENT | 3. JUL 2022 • 10:14
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS | ABONNENT
3. JUL 2022 • 10:14

Ligesom sidste år begynder Patrick Cakirli sin March mod Ensomhed i Nexø.

Sidste år begyndte Patrick Cakirli for første gang sin March mod Ensomhed på Bornholm. Dengang lovede han, at det ville blive en tilbagevendende begivenhed, og det løfte holder han. I år begynder marchen i Nexø den 8. august, og derfra går turen tværs over Danmark.

Det sker med opbakning fra regionskommunen, da marchen ifølge sundhedschef Iben Kyhn Riis er helt i tråd med kommunens sundhedspolitik og strategi.

– På Bornholm er vi glade for at kunne bakke op om det vigtige initiativ, der sætter ensomhed på dagsordenen. De seneste tal i den Nationale Sundhedsprofil viser desværre, at flere bornholmere oplever ensomhed. Alvorlig ensomhed og mistrivsel går hånd i hånd, og det ligger os meget på sinde, siger hun i en pressemeddelelse.

Der er også opbakning fra en række lokale sponsorer, og sideløbende med marchen har Patrick Cakirli også gang i en landsindsamling, der støtter arbejdet mod ensomhed.