Bloddonorerne fejrer 90 års jubilæum

NOTITS | ABONNENT | 9. JUN 2022 • 13:50
NOTITS | ABONNENT
9. JUN 2022 • 13:50

Bloddonorerne Danmark fejrer 90 års jubilæum, og det bliver også markeret på Bornholm.

Siden 1932 har frivillige, anonyme og ubetalte bloddonorer sikret, at der altid er blod i blodbankerne til patienter i Danmark.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Bloddonorerne Danmark, at jubilæet også fejres her på Bornholm, hvor alle bloddonorer søndag den 12. juni er inviteret til minigolf hos Juhls Minigolf.

– Vi er glade for at kunne hjælpe med rekruttere og anerkende de frivillige bloddonorer i lokalområdet. Jeg vil gerne benytte organisationens flotte jubilæum til at sende en stor tak til alle nuværende og tidligere bloddonorer på Bornholm for at være med til at redde liv ved at give blod og gøre en afgørende forskel for andre mennesker, siger formand Flemming Petersen fra Bloddonorerne Bornholm.

Det første danske bloddonorkorps, der altså opstod i 1932, hed Spejdernes og Væbnernes Frivillige Bloddonorkorps. Siden begyndelsen for 90 år siden har hundrede tusinder af frivllige bloddonorer fulgt trop med bloddonationer, der er med til at gøre en stor forskel.

Der er i dag cirka 180.000 frivllige bloddonorer i Danmark, og de danske hospitaler er dybt afhængige af donorblod til behandlingen af patienter. Der er derfor også stadig brug for flere bloddonorer.

– Vi har brug for flere bloddonorer på Bornholm, så vi kan hjælpe kræftpatienter, der er i behandling, ulykkesofre og fødende kvinder, der har brug for blod, siger Flemming Petersen fra Bloddonorerne Bornholm.

Går man med tanken om at blive bloddonor, kan man finde mere information på bloddonor.dk.