Ældrerådet kritiserer forhold i hjemmeplejen og på plejecenter

NOTITS | ABONNENT | 29. MAR 2022 • 10:09
Berit Hvassum
Journalist
NOTITS | ABONNENT
29. MAR 2022 • 10:09

Dårlig medicinhåndtering, sundhedsfaglige vurderinger og journalføring vækker stor bekymring.

 

Bornholms Ældreråd behandlede mandag et antal høringssvar fra socialudvalget, og på tre specifikke punkter har Ældrerådet fundet grund til bekymring over plejeforhold i to hjemmeplejer og et plejecenter.

Hjemmeplejen i Aakirkeby har fået et såkaldt sundhedsfagligt reaktivt tilsyn, som er et ekstra tilsyn, der udføres efter en konkret bekymring for patientsikkerheden på et behandlingssted.

– Ældrerådet mener, at det er meget betænkeligt, at påbud fra 2020 og 2021 ikke er efterlevet. Administration af medicin er i flere tilfælde ikke foretaget forsvarligt.

Ældrerådets samlede vurdering er, at det er store problemer af betydning for patientsikkerheden.

– På grund af de alvorlige forhold, afventer Ældrerådet dato for opfølgningsbesøg og vil følge sagen nøje, skriver formanden for Ældrerådet, Erik A. Larsen.

Hjemmeplejen i Tejn har flere problemer

Under et ordinært sundhedsfagligt tilsyn i hjemmeplejen Tejn 2021 er der også fundet anledning til kritik.

– Det er med stor alvor, at Ældrerådet læser påbuddet fra Styrelsen for Patientsikkerhed fra den 8. februar 2022.

– Manglende relation til medicinhåndtering, sygeplejefaglige vurderinger og journalføring udgør store problemer af betydning for patientsikkerheden. Der er behov for sundhedsfaglig dokumentation, fremgår det i Ældrerådets høringssvar.

Dårlig dokumentation i Nylars

Et tilsyn på Plejecenter Nylars i 2021 har også afdækket problemer, som bliver påpeget af Ældrerådet.

– Der er store udfordringer med beboere, som både fysisk og mentalt er meget krævende. Dokumentation er mangelfuld med hensyn til helbredsoplysninger.

Ældrerådet afventer redegørelse fra 28. februar, som omhandler tryghed for både beboere og personale, skriver de i afsluttende i en pressemeddelelse.