Vikings medlemmer skal snart stemme om køb af Villa Nova

Vikings medlemmer skal snart stemme om køb af Villa Nova
Tanken med købet af Villa Nova er, at Vikings medlemmer ikke behøver at sidde ude i kulden, når de skal hyggesnakke efter træning, men at de kan gå indenfor og få en kop varm kaffe, som vil kunne laves i et primitivt tekøkken, som skal sættes i stand i de gamle bygninger. Foto: Jesper Gynther
NYHED | RØNNE | ABONNENT | 16. JAN 2022 • 13:40
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | RØNNE | ABONNENT
16. JAN 2022 • 13:40

Søndag morgen afviklede Viking Atletik årets første orienteringsløb med start og mål ved Villa Nova, som klubben gerne vil købe. Flere af orienteringsløberne synes, købsplanerne er en god idé - hvis det vel og mærke ikke får kontingentet til at stige.


Før jul meldte Viking Atletik ud på sin hjemmeside, at foreningen ønsker at købe Villa Nova, og at der allerede er lavet en forhåndsaftale med Jal Micke, der ejer stedet. Den 1. februar afvikler Viking generalforsamling, og her skal foreningens medlemmer beslutte, om købet skal gå igennem.

Tanken er, at medlemmerne blandt andet kan bruge stedet til at gå på toilettet, forklarer Viking Atletiks formand, Claus Clausen, som søndag morgen er en af deltagerne i klubbens orienteringsløb i Blykobbe Plantage.

– Det er tilfældigt, at det er lige ved Villa Nova, at der er orienteringsløb i dag, men hvis vi havde haft stedet nu, så kunne vi en dag som i dag have kommet ind og få en kop kaffe og stået og hyggesnakket derinde i stedet for at stå herude i kulden, forklarer han.

En dame går forbi og siger til Claus.

– Det bliver spændende med det dér, og kigger over mod Villa Nova.

– Husk det skal favne alle, tilføjer hun, og Claus nikker.

– Det er planen. Det skal være åbent for alle, siger han med henvisning til, at Viking Atletik også vil lade ikke-medlemmer bruge Villa Nova til at gå på toilettet og til at få varmen, når de går tur i skoven, ligesom det også vil være muligt at leje stedet til kulturelle, ikke-kommercielle arrangementer.

Ballerup Orienteringsklub har haft stor succes med at lave et klubhus i Hareskoven, fortæller Peter Nørgaard (med pandelampen), der også er medlem af VIking Atletik. Foto: Jesper Gynther

Kontingentet skal ikke stige

Flere af deltagerne i søndagens orienteringsløb indrømmer, at de ikke har sat sig så meget ind i planerne om købet af Villa Nova og vil derfor helst ikke udtale sig om det. Peter Nørgaard er én af dem, men han indrømmer, at det som udgangspunkt lyder som en god idé. Han fortæller, at han også er medlem af Ballerup Orienteringsklub, som har et tilsvarende klubhus i Hareskoven med baderum og spiserum.

Som udgangspunkt synes jeg, det er en god idé, men jeg har ikke kendskab til økonomien i det

Peter Nørgaard, orienteringsløber, Viking Atletik

– Det er godt for klublivet. Der er mange orienteringsløb klubber i Nordsjælland, men ikke alle har et godt klubhus, så som udgangspunkt synes jeg, det er en god idé. Men jeg har ikke kendskab til økonomien i det, siger han.

Spørgsmålet om økonomi er også noget, der optager tre ældre herrer, som også er blevet færdig med dagens tur. Den ene af dem, Thor Kofoed, har ingen holdning til, om det er en god idé for Viking at købe Villa Nova. De to andre - Jørgen Bendtsen og Finn Grønnegaard - mener, det er en fin idé, hvis det kan bruges til eksempelvis dem, der løbetræner.

– Jeg træner selv på hold, der løber seks-otte-ti kilometer i skoven, og det vil være godt, hvis vi kan bruge det, siger 68-årige Jørgen Bendtsen, der har været medlem i over 30 år.

Han forklarer, at lige nu foregår starten på træningen ved Sneglehuset ved Bornholms Efterskole, og der vil det være en opgradering at kunne starte ved Villa Nova.

– Men det skal ikke være mere sofistikeret end, at det er et sted, hvor man kan få varmen lidt, siger han.

Han slår også fast, at hvis det er noget, som får kontingentet til at stige, så lever han gerne uden Villa Nova.

– Hvis det eksempelvis kommer til at koste 500 kroner mere i kontingent om året, så bliver det et nej tak, siger han.


Resultater fra årets første orienteringsløb

Der var over 60 deltagere i Viking Atletiks orienteringsløb i Blykobbe Plantage, hvilket er næsten dobbelt så mange, som der plejer at deltage i klubbens søndagsløb.

Vinderne blev:

  • Hjalte Hviid Mikkelsen (Svær 12 km.)
  • Peter Nørgaard (Svær 6 km.)
  • Erik Munch Hansen (Svær 9 km.)
  • Malthe Thøgersen (Mellemsvær 6 km.)
  • Trine Stilling (Let 4 km.)

Løbet var åbent for alle - også ikke-medlemmer. Alle vinderne var dog medlemmer af Viking Atletik.

Alternative bud på Villa Nova

Hvis medlemmerne på generalforsamlingen nikker ja til at købe Villa Nova, så mangler blot Naturstyrelsens godkendelse af klubbens planer for brugen af stedet, da Villa Nova ligger på en lejet grund, som er ejet af Naturstyrelsen.

Derefter kan klubben gå i gang med at søge fondsstøtte til købet og til renovering af stedet. Formand Claus Clausen håber, at medlemmerne kan tage stedet i brug til foråret 2023.

Hvis købsplanerne går i vasken, så er der allerede andre, som har meldt ud, at de er interesseret i at købe den historiske festpavillon i Blykobbe Plantage ved Rønne. Annika Holst og en anonym partner har således også givet et bud til Villa Novas ejer, da de ønsker at genskabe stedet, som det var i dens storhedstid med koncerter og private fester som bryllupper og konfirmationer, har Annika Holst tidligere oplyst til Tidende.

Annika Holst og Tobias Brandt Krähmer har på det seneste lavet flere arrangementer i Villa Nova, og de arbejder pt. på et sommerprogram, som vil blive udgivet i løbet af vinteren. Om Tobias er den anonyme partner, som ønsker at købe Villa Nova sammen med hende, ønsker Annika dog ikke at udtale sig om. Arkivfoto: Jacob Jepsen