Viking Rønne-pigerne holdt, hvad de lovede

NOTITS | 8. JAN 2023 • 18:35
Kjeld Lundbæk
Journalist
NOTITS
8. JAN 2023 • 18:35

HÅNDBOLD, Kvalifikationsrækken for damer: Hornbæk – Viking Rønne 18-24 (11-13)

Viking Rønnes håndboldpigerne fik en skidt afslutning på første halvdel af Kvalifikationsrækken, men holdt, hvad de lovede, da det i søndagsopgøret mod Hornbæk blev til en overbevisende bornholmsk sejr på 24-18.

– Jeg sagde jo, at vi ville komme bedre ud til anden halvdel af turneringen, og det gjorde vi så også. Vi var klar fra start, viste super forsvarsspil, selv om vi blev ramt af nogle udvisninger, og spillede også med stor gejst i angrebet, hvor vi i modsætning til den første kamp mod Hornbæk udnyttede vores chancer, fortæller træner Tonni K. Mogensen.

– I den første kamp, som vi tabte med fire, havde vi problemer med at ramme målet og brændte 22 chancer, husker Viking Rønne-træneren.

Viking Rønne kom flyvende start med en føring på 8-2 efter blot ti minutters spil, og Hornbæk fik ikke lov til at komme foran, selv om hjemmeholdet inden pausen fik reduceret den bornholmske føring til 13-11.

Ganske som i 1. halvleg kom Viking Rønne også bedst fra start, og på intet tidspunkt var der tvivl om den bornholmske seks måls-sejr på 24-18.

Karoline Wex blev bornholmsk topscorer med syv mål, mens de øvrige mål fordelte sig på Mirah Hammerstrand Andersen 4, Katrine Enni 4, Emma Agerholm 3, Freja Hammerstrand Andersen 2, Martina Pajska 2 og Sarah Jeppesen 2.

Sejren bragte Viking Rønne op på seks point, og de passerede dermed også to af de øvrige bundhold, Ajax 2 og Helsingør 2. Lige foran bornholmerne ligger Hornbæk med syv point.