Jonas Pedersen havde det svært i nærkampene med Vikings Steffen Sørensen (hvid trøje). Foto: Jens-Erik Larsen
Kjeld Lundbæk
Journalist

16. MAJ 2021 • 14:00

FODBOLD

Resultatet blev det samme, da topholdet Viking indledte slutspillet i Bornholmsserien med en gentagelse af onsdagens opgør mod Hasle på Hasle Stadion. Rønne-mandskabet kunne drage hjem med en sejr på 3-2.

Men derudover blev det en helt anderledes kamp. Underholdningsværdien nåede ikke de samme højder som i onsdagens kamp. De store chancer og de lækre mål måtte man også kigge i vejviseren efter.

Hasle stod næsten konsekvent med ti mand på egen banehalvdel, når Viking angreb. Det lagde en dæmper på ikke blot Vikings spil, men gjorde det også svært for hjemmeholdets eneste angriber, Jonas Pedersen. Især på en dag, hvor manden, der plejer at fodre ham med lækre afleveringer, André Kahlenberg, i alt for mange situationer virkede totalt opgivende i sit spil.

Vikings Jimmie Larsen havde derimod en dag, hvor han fik hovedet eller en fod på næsten alle de bolde, der blev lagt ind i Hasles straffesparksfelt. Efter 20 minutters spil var han helt alene med målmand Mathias Møller, men afsluttede med et skud langt ved siden af mål.

Et kvarter senere havde Viking-angriberen mere held i sprøjten, da han fik hovedet på et langt indlæg fra venstre side og headede gæsterne foran med 1-0.

På det næste angreb blev Magnus Hjort Mortensen nedlagt i det kriminelle felt, og så kunne Mathias Larsen sikkert sparke Viking i front med 2-0.

Dermed så det unægtelig sort ud for hjemmeholdet, men håbets lys blev tændt igen blot to minutter senere med en hjælpende fod fra Vikings Andy Holm. André Kahlenberg forsøgte at stikke bolden frem til Jonas Pedersen, men det havde Andy Holm forudset. Derimod havde han nok ikke set, at Tobias Hjort Mortensen var på vej ud af Viking-målet, og uden at være presset lobbede han bolden i eget net.

Magnus Hjort Mortensen var tæt på at gøre det til 3-1, da han i forlængelse af et frispark fra Victor Engmann flugtede bolden fladt i retning mod den fjerneste stolpe, men Mathias Møller var på sin plads og vippede boldenud til hjørnespark. På samme måde fik Hasle-keeperen tidligere i halvlegen fingrene på et frispark fra Mads Holm Jørgensen.

Trist omgang flipper-fodbold

2. halvleg blev en lidt trist omgang flipper-fodbold. Bedre blev det ikke af, at Hasle efter blot seks minutters spil blev reduceret til ti mand. Simon Nielsen røg i clinch med den dribleglade Victor Engmann, og det takserede dommer Morten Hjorth Hansen uden dikkedarer til et rødt kort. Den unge Viking-spiller, der kort efter måtte hjælpes af banen med en skade, slap med et gult kort.

Også Hasles ene midterforsvarer, Marco Andersen, måtte tidligt udgå med en skade i baglåret, og da Andreas Sandberg midtvejs i 2. halvleg fik et gult kort, var det af gode grunde svært for hjemmeholdet at udfordre topholdet, selv om Rønne-mandskabet bestemt ikke spillede op til sit bedste.

Et Mads Holm Jørgensen-frispark langt over mål var længe det bedste, Viking præsterede, og man skulle helt hen til det 84. minut, før det lykkedes samme Mads Holm Jørgensen at sparke en tilfældig ping pong-bold i nettet til 3-1.

Først fire minutter ind i tillægstiden fik Hasle pyntet på resultatet. Midterforsvareren Mads Pedersen var listet med op i gæsternes straffesparksfelt, og på et indlæg fra André Kahlenberg headede han bolden flot i nettet til slutresultatet 2-3.

Midtvejs i 2. halvleg havde Hasle et langskud, der lige akkurat snusede til overliggeren, men det var også alt, hvad hjemmeholdet formåede at skabe af chancer i de sidste 45 minutter.