Topholdet skuffer: 'Vores indsats er katastrofal'

Topholdet skuffer: 'Vores indsats er katastrofal'
Markus Blem Ibsen blev dagens mand i skysovs for Midtbornholm, da han stod for sejrsmålet efter 70 minutters spil. Foto: Jesper Gynther
NYHED | HASLE | ABONNENT | 7. MAJ 2022 • 19:44
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | HASLE | ABONNENT
7. MAJ 2022 • 19:44

Hasle har ligget suverænt i spidsen for Bornfiber Ligaen siden efteråret, men i foråret har holdet ikke været overbevisende. Lørdag blev det til et nederlag til Midtbornholm - og endda på eget græs.

– Vores indsats er katastrofal. Det er den. Vi ser tunge ud igennem hele kampen og stor cadeau til Midtbornholm, de vinder fortjent. Der er ikke så meget at sætte på det. Det er vores egen fejl.

Sådan siger anfører André Kahlenberg, efter Hasle lørdag tabte 1-0 på hjemmebane til Midtbornholm.

Det var samtidig den første kamp i slutspillet, hvor de fem bedste hold i grundspillet kæmper om at vinde Bornholms bedste fodboldrække, Bornfiber Ligaen.

Hasle skal vågne op

I slutspillet er alt åbent, for de fem hold starter med henholdsvis 6, 4, 2, 0 og 0 point. Og med lørdagens nederlag til topholdet Hasle bliver det kun endnu mere spændende.

– Rækken er jo totalt åben. Det var den jo lidt i forvejen i og med, at vi går til det her slutspil, hvor vi mister vores forspring på 10 point. Men det er klart, at når vi som førerhold sætter point til, så bliver det jo endnu mere tæt, siger André Kahlenberg.

Hvordan har det været for jer her i foråret, hvor I har vidst, at pointene først rigtig tæller nu, hvor slutspillet går i gang?

– Siden de lavede det om for nogle år siden, så har det altid været lidt frustrerende for det hold, som ligger klart nummer 1, at man mister så mange point til slutspillet. Man spiller jo i bund og grund nogle lidt ubetydelige kampe i foråret til at starte med, og så er det jo kun her i slutspillet, det gælder.

Tror du så, at I vågner op nu?

– Ja, det vil jeg så sandelig håbe. Ellers så er løbet kørt jo, siger André Kahlenberg, som igen er tilbage på fuld damp, efter han i vinters blev skadet med betændelse i hælpuden.

Jublen var stor hos udeholdet, da dommeren fløjtede kampen af. Video: Jesper Gynther

Vandt på stærkt kollektiv

Midtbornholms sejrsmål blev scoret efter 70 minutter af blot 18-årige Markus Blem Ibsen, som egentlig normalt er backspiller, men som i 2. halvleg blev sat op på midtbanen.

– Jeg tror, vi erobrer den på midten af banen, og så tager jeg simpelthen bare turen, og så tænker jeg, der er kun én vej. Simpelthen, siger den unge spiller.

– Og jeg var træt jo. Rimelig meget. Men jeg havde kræfter til at lave en iskold inderside ind i sidenettet, så det var jo klasse. Og det var en rigtig god fight af drengene til sidst også. En rigtig holdpræstation!

Det er topholdet, I slår. Hvad tænker du om det?

– Det er jo det. Det viser bare, hvor stærkt et kollektiv, vi er, at vi står sammen og kæmper for hver en meter. Jeg tror ikke engang, at de har et skud på mål faktisk. Det er virkelig en god præstation af holdet. 

Hvad tænker du om jeres muligheder for resten af sæsonen?

– Det har helt klart givet os noget tro på det. Nu røg vi ud til RIK i pokalen i tirsdags, og det var vi lidt nede over. Og så er det jo godt, at vi kommer her og viser, hvad vi består af. Det er klasse. 

Alle kan vinde rækken

Viking og Knudsker spillede allerede fredag aften, og her blev det til en 2-1-sejr til Viking på hjemmebane. Nexø 2 sad over i denne runde.

Stillingen i slutspillet ser nu således ud, og som det kan ses, så har alle hold muligheder for at blive mestre:

Placering Hold Antal point Antal kampe
1 Hasle 6 1
2 Midtbornholm 5 1
3 Nexø 2 4 0
4 Viking 3 1
5 Knudsker 0 1