Syv ryttere udtaget til Postnord Danmark Rundt: Synlighed bliver hovedmålet i stærkt felt
Alderspræsidenten er tidligere etapevinder Martin Toft Madsen, der sejrede i enkeltstarten for to år siden, da løbet senest blev afviklet. Foto: Berit Hvassum

CYKLING | BORNHOLM | GRATIS
3. AUG 2021 • 12:36
Jakob Nørmark
Journalist

Syv ryttere udtaget til Postnord Danmark Rundt: Synlighed bliver hovedmålet i stærkt felt

Det lokale cykelhold BHS-PL Beton Bornholm har udtaget rytterne, der skal dyste i årets største cykelløb på dansk jord.

I år stiller holdene til start med syv mand i Postnord Danmark Rundt – én mere end i de seneste udgaver af etapeløbet, der begynder på tirsdag i Struer. Det er primært holdets rutinerede ryttere, der er udvalgt til løbet, der køres over fem dage. Alderspræsidenten er tidligere etapevinder Martin Toft Madsen, der sejrede i enkeltstarten for to år siden, da løbet senest blev afviklet, mens 18-årige Adam Holm Jørgensen er yngstemand.

– Det er nogle erfarne folk, vi har med. Undtagen Adam har alle prøvet at køre Danmark Rundt før, fortæller sportsdirektør Christian Andreasen, der også måtte tage hensyn til et par skader, da navnene skulle udvælges.

– Det har næsten givet sig selv, siger han om udtagelsen.

Mandskabet fik besked om udvælgelsen mandag. Med på startlisten er 25-årige Emil Toudal, der som løbets eneste rytter stammer fra Bornholm. Rønnedrengen Toudal er en af de ryttere, der skal forsøge at komme med i udbrud.

– Vi har tre-fire mand, som skal ud og jagte morgenudbruddene og prøve at gå efter en bjergtrøje. Og så forsøger vi at køre klassement for Mads Rahbek og ser om han kan køre top 15. Helst top 10, men så skal han ramme nogle rigtig gode dage.

Hvad er succeskriteriet for jer i løbet?

– Hovedmålet er synlighed. Men også gerne nogle gode resultater. Det er nogle rigtig gode hold, der kommer i år, siger Christian Andreasen.

Etapesejre bliver vanskelige at opnå i år, da konkurrencen bliver særdeles hård. Samtidig ser den afsluttende enkeltstart på Frederiksberg ud til at blive for teknisk til temporytteren Martin Toft Madsen, forklarer Christian Andreasen.

Cavendish og Evenepoel

I løbet deltager seks World Tour-hold, cykelsportens øverste kategori, og på startlisten finder man nogle af verdens bedste sprintere som Mark Cavendish (fire etapesejre i Tour de France 2021), tilbagevendte Dylan Groenewegen, tidligere verdensmester Mads Pedersen og europamester Giacomo Nizzolo samt topryttere som det belgiske stortalent Remco Evenepoel, Søren Kragh Andersen og giro-etapevinder Victor Campenaerts. Der venter en stor mundfuld for de fire danske hold, der hører til på det tredjehøjeste niveau i det internationale cykelhierarki.

– Vi har ikke nogen, der kan gøre sig gældende i en massespurt, men det er der heller ikke nogen af de andre danske hold, der har.

Derudover ventes OL-banecykelrytterne Niklas Larsen, Michael Mørkøv og Lasse Norman Hansen også at komme til start, når de er tilbage fra Tokyo.

I 2018 vandt det bornholmske hold løbets holdkonkurrence, hvor enkeltstartsspcialisten Rasmus Quaade opnåede en sammenlagt andenplads. Eneste etapesejr til holdet vandt Martin Toft Madsen i 2019.

 


Syv mand til start

Disse ryttere har BHS-PL Beton Bornholm udtaget til Postnord Danmark Rundt 2021:

Emil Toudal

Mads Rahbek

Nils Lau Broge

Frederik Irgens

Martin Toft Madsen

Mathias Bregnhøj

Adam Holm JørgensenFlere nyheder