Svømmebad spiller hovedrolle i fodboldskole

Svømmebad spiller hovedrolle i fodboldskole
Et godt samarbejde med Klemensker Svømmebad er en vigtig årsag til, at Hasle IF holder sin fodboldskole i Klemensker, fortæller Henning Jensen (t.h.). Når fodboldskolen lukker om eftermiddagen, åbner Henrik Schwarz (t.v.) svømmebadet for børnene til rabatpris. Foto: Jacob Jepsen
NYHED | KLEMENSKER | ABONNENT | 1. JUL 2022 • 15:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | KLEMENSKER | ABONNENT
1. JUL 2022 • 15:30

Hasle IF har holdt fodboldskole i Klemensker. Det skyldes ikke mindst det gode samarbejde med byens svømmebad.

 

Navnet Henning Jensen vækker genklang hos mange fodboldinteresserede, især hvis de er gamle nok til at huske tiden, inden Sepp Piontek blev træner for herrelandsholdet. I 1970'erne spillede Henning Jensen i storklubberne Borussia Mönchengladbach, Real Madrid og Ajax i Amsterdam. Det har derfor en vis klang, at lederen af Hasle IF's fodboldskole i Klemensker hedder netop Henning Jensen.

Det er dog ikke den navnkundige tidligere landsholdspiller, som holder styr på det hele på banerne Klemensker. Det er den tidligere mangeårige formand for fodboldafdelingen i Hasle IF, som også har været mangeårig tovholder på fodboldskolen.

– Det er gået helt fantastisk. 72 helt vildt glade børn, siger han, da Tidende fanger ham på fodboldskolens sidste dag.

De fleste går til fodbold

Ved man ikke bedre, er det nemt at forestille sig, at en fodboldskole bare er at give nogle børn nogle fodbolde, og så klarer resten sig selv. Helt så nemt er det dog ikke, forklarer Henning Jensen.

– Der er niveauforskel, og vi sætter ikke den bedste sammen med den, der måske er knap så god. Det er helt op til vores trænerteam. De mikser dem og parrer dem lidt sammen to og to, og det har de helt styr på, fortæller Henning Jensen.

Niveauforskellen skyldes, at de fleste af børnene i fodboldskolen allerede spiller fodbold i en klub, men enkelte går ikke til fodbold. De har dog givet udtryk for, at de godt kunne tænke sig at prøve, fortæller Henning Jensen.

I alt er der otte trænere og trænerassistenter, og de 72 børn er delt ind i fire grupper af 18.

– Det kører trænerteamet helt suverænt med de 18, de har der. Der er ni til hver træner, så det er luksus, siger Henning Jensen.

Utåleligt at være udendørs

Som nævnt er det Hasle IF, der arrangerer fodboldskolen, men altså i Klemensker i stedet for i Hasle. Det er der flere gode grunde til, siger han.

– Vi har et formidabelt samarbejde med Klemensker Svømmebad. Vi har den ordning, at når fodboldskolen slutter klokken 15, så kan hvert barn for 15 kroner gå ind og få slushice og bade i to timer. Så det er en win win. I mandags smed vi dem i vandet allerede klokken 11. Der var det helt utåleligt at være udendørs, fortæller Henning Jensen.