Superligaklubs talenter skal træne unge RIK'ere

Superligaklubs talenter skal træne unge RIK'ere
En træningslejr på Bornholm rummer andet og mere end træningsøvelser. I 2020 diskede RIK-formand op med saltstegte sild ved træningslejrens afslutningsspisning. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
NOTITS | ABONNENT | 22. JUL 2022 • 05:33
Jakob Nørmark
Journalist
NOTITS | ABONNENT
22. JUL 2022 • 05:33

FC Nordsjællands U15- og U17-hold er disse dage på træningslejr i Rønne.

RIK og FC Nordsjælland har haft en samarbejdsaftale i flere år, og i denne uge er eliteklubben fra Farum på træningslejr i Rønne med to af ungdomsholdene.

De første træningspas fandt sted onsdag eftermiddag, og opholdet varer indtil lørdag.

På sidstedagen skal superligaklubbens talentfulde U17-spillere træne RIK's U10- og U12-hold.

– Denne gang træner de også vores ungdomsspillere. Nordsjælland har princippet om, at man skal uddanne hele fodboldspillere, og at spillerne skal give tilbage – og det er træningen af vores spillere et eksempel på, fortæller RIK-træner Flemming Bærnthsen.

Gæsternes yngste spillere fra U15-holdet skal om lørdagen spille træningskamp mod RIK's lidt ældre U17-hold.

Om fredagen står programmet på teambuilding for alle FC Nordsjælland-spillerne. Det er RIK's frivillige, der passer posterne omkring Rønne Stadion Nord og sørger for at udfordre FCN-drengenes samarbejdsevner.

– Vi synes, at vi får rigtig meget ud af samarbejdet med Nordsjælland. Og det her er vores måde at give lidt igen, siger Flemming Bærnthsen, som opfordrer folk i Rønne til at give FCN'erne "et positiv hep" med på vejen, hvis man fredag efgtermiddag ser dem i løb mellem posterne.

Samarbejdsaftalen med FC Nordsjælland indebærer også, at et af RIK's ungdomshold en gang om året kommer på træningsophold i Farum, ligesom trænerne af og til drager på kursus hos superligaklubben.

– Vi trænere får træningssparring og lærer nye principper. Blandt andet skal vi i efteråret derover i en træner-træningslejr, siger Flemming Bærnthsen.

De mest lovende RIK-spillere har også mulighed for at prøve sig af hos samarbejdsklubben. Tidligere på året var to unge RIK'ere af sted i en hel uge, og tidligere har FCN-aftalen været et springbræt for blandt andre Frederik Juul Christensen, der i dag spiller professionelt hos 1. divisionsklubben FC Helsingør.

Under FC Nordsjællands besøg i Rønne for to år siden besejrede klubbens U17-hold RIK's førstehold i en træningskamp. På lørdag skal FCN's U15-spillere op imod RIK's U17-mandskab. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen