Spillere måtte lugte af sved hele vejen hjem til København

Spillere måtte lugte af sved hele vejen hjem til København
Som coronarestriktionerne foreskriver, fik PI Fodbold ikke lov til at klæde om eller gå i bad, men holdet fik dog lov til at sætte deres tasker og personlige ejendele i tre af RIK's omklædningsrum, og så holdt holdet ellers taktikmøde ved klubhusets terrasse, hvor de brugte en tavle, som hjemmeholdet havde lånt dem, oplyser RIK's formand Benny Pedersen. Arkivfoto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 12. APR 2021 • 19:11
Jesper Gynther
Journalist
| ABONNENT
12. APR 2021 • 19:11

FODBOLD

Der var god stemning blandt PI Fodbolds spillere, efter holdet lørdag vandt 5-1 over RIK på kunstgræsbanen i Rønne. Men udsigten til en lang tur hjem til København med færge og bus uden at kunne komme i bad først gav dog lidt malurt i bægeret, indrømmer cheftræner Joachim Gram.

Han mener, myndighederne godt kunne give dispensation, så idrætshold, der rejser langt, kan få lov at bruge omklædnings- og badefaciliteter, hvilket pt. er forbudt grundet coronarestriktionerne.

– Jeg synes helt overordnet, at det er problematisk, at der skal være så rigide regler. Det er jo noget andet for os, når vi skal rejse hjem på 3,5 time, end når vi spiller i København, hvor man måske tager sin egen bil hjem og kan være hjemme i løbet af en halv time eller tre kvarter, siger cheftræneren for PI Fodbold til Bornholms Tidende, da han og holdet er kommet retur til hovedstaden.

– Men der er jo givet samme retningslinjer for alle hold, og det må vi respektere. Så det var bare på med overtrækstøjet, og så måtte vi sidde og lugte lidt både i bussen og på færgen, indtil vi var hjemme. Det var jo okay. Men jeg synes godt, at man kunne give noget dispensation til dem, der skal på de her lange ture. Jeg synes, det er for rigidt, slår han fast.

Alle testet negative

I var heldige, at det ikke var øsende regnvejr, så havde turen været endnu mere klam?

– Lige præcis. Altså det er jo sådan det er, men lige præcis på bornholmerturen vil jeg gerne understrege, at det er ekstra underligt, at vi ikke må tage et bad, for vi har jo alle sammen skulle fremvise en negativ coronatest for overhovedet at kunne komme til øen. Det er jo ikke normalt et krav, men det er det jo for lige præcis dem, der skal til Bornholm over Sverige. Så når man stoler på, at det er ikke-smittede folk, der spiller fodboldkamp, så kan jeg heller ikke se problematikken i, at man giver dispensation til, at man kan få et bad, siger han.

Cheftræneren glæder sig samtidig over, at det blev til en sejr i kampen mod RIK, for ellers havde hjemturen været endnu værre.

– Når man har vundet 5-1, så gør det ikke så meget at rejse afsted, når man lugter, så er det fint nok, siger han og griner i telefonen.

Gensyn med barndomsøen

På trods af den lidt ulækre rejse glæder cheftræneren sig over turen til Bornholm, for han kommer selv fra øen, ligesom størstedelen af spillerne også gør.

– Det er jo bare fedt at være i vante omgivelser, hvor man selv har spillet tidligere, og selvom der er lidt en generationskløft mellem os og RIK's spillere – vi er nok seks-syv år ældre i gennemsnit – så kender vi jo også nogle stykker fra holdet, så det var dejligt at tage en sejr mod dem, siger han.