Spillere holder coronafrygt på afstand: Stor opbakning til stævne

Spillere holder coronafrygt på afstand: Stor opbakning til stævne
William Olsen var en af deltagerne, da BM senest blev afviklet den 8. marts 2020. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | RØNNE | ABONNENT | 3. DEC 2021 • 16:30
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | RØNNE | ABONNENT
3. DEC 2021 • 16:30

I weekenden afvikles bornholmsmesterskaberne i badminton, og selvom vi befinder os i en tid, hvor en del arrangementer frivilligt aflyses grundet frygten for coronasmitte, så er der stor opbakning til stævnet, som får deltagelse af i alt 111 spillere.


Lørdag og søndag spilles der bornholmsmesterskaberne i Rønne Idrætshal, og DGI Bornholms badmintonudvalg er yderst tilfreds med at kunne præsentere et BM med 111 deltagere. Det er nemlig kun en lille tilbagegang på én deltager i forhold til marts 2020, hvor BM senest blev afviklet.

– Det er virkelig flot, at vi på trods af coronagenvordigheder har oplevet så stor en opbakning og tilslutning til stævnet fra både ungdom såvel som seniorer, siger udvalgsformand Lars Christiansen.

Deltagerne kan da også trygt tage af sted til stævnet, fortæller DGI Bornholms idrætskonsulent, Kasper Fruergaard Nissen, for der vil blive taget forholdsregler for at undgå smitteudbrud. Blandt andet får spillerne udleveret en spritny fjerbold fra stævnebordet før hver kamp, og når kampen er spillet færdig, så bliver der ikke spillet mere med bolden, som ryger direkte i en særlig affaldsspand. Derudover sprittes der både af før kampen, såvel som efter kampen, og man takker naturligvis altid af, efter en spillet kamp, men dog kun med ketsjeren og ikke hænderne.

– Der er ingen tvivl om, at covid 19 har vanskeliggjort en masse stævner og sammenkomster i foreningsregi - og derfor er det fantastisk, når ildsjæle knokler for fortsat at gøre deres bedste for at give børn og forældre idrætsoplevelser i en svær tid, fortæller Kasper Fruergaard Nissen.

Opbakning fra forældre

Til BM deltager der rigtig mange unge spillere, og mange af deres forældre har tilkendegivet, at de kommer og bakker op om stævnet. Generelt oplever DGI Bornholms badmintonudvalg også, at der er en stigende interesse for at være med sit barn ude til stævnerne, hvilket glæder udvalgsformand Lars Christiansen.

– Det er lige præcis disse oplevelser, som vi i udvalget sætter stor pris, at børn og forældre netop får sammen. Vi ved af erfaring, at det er følelsen og oplevelsen af, at mor og far også synes, det er fedt at være med ude i hallen og hjælpe til, som gør, at børnene synes, det er ekstra fedt at dyrke sporten og være ude til stævnerne, siger Lars Christiansen.

– Det styrker både forældre/barn-relationerne såvel som klubfælleskabet, og vi kan kun opfordre til, at man igen og igen ude i klubberne fortæller spillere og forældre, at de virkelig går glip af nogle af de bedste og hyggeligste sportsstunder i deres børns ungdomsår, hvis ikke man begynder at prioritere disse oplevelser, siger han.

Hele programmet kan ses på nedenstående link:

https://www.badmintonplayer.dk/DBF/Turnering/VisResultater/#92844,391307