Skydning har givet ro i undervisningen
Koncentration er vigtigt i skydning – ligesom det er i skoleundervisningen. Pressefoto

SKYDNING | NYLARS | GRATIS
30. JUN 2021 • 08:00
Jesper Gynther
Journalist

Skydning har givet ro i undervisningen

Nyvest Skytteforening har siden efteråret haft besøg af syv elever i alderen 13-14 år fra Heldagsskolen Østermarie. Eleverne har adhd og har derfor haft koncentrationsbesvær i skolen, men på skydebanen har eleverne lært at koncentrere sig om at ramme plet.

I alt 16 gange siden november har eleverne og to lærere kommet til skytteforeningens baner i Nyvest Skytte- og Aktivitetscenter hver fredag formiddag for at lære at skyde, og forløbet er en del af DGI's fokusprogram, som er et åben skole-samarbejde, der giver værdi til den understøttende undervisning.

– Jo flere gange eleverne kom på skydebanen, så kunne vi trænere se, hvad der begyndte at ske for eleverne. Eleverne blev mere fortrolige med at skyde, og de blev også klar over, at det var vigtigt, at der blev husket på korrekt skydestilling, vejrtrækningen med mere, fortæller Susanne Pihl fra Nyvest Skytteforening i en pressemeddelelse.

– Eleverne og lærerne fik afprøvet de forskellige muligheder, der er på skydebanen, og alle er blevet klar over, at jo mere man kan koncentrere sig og huske at have fokus på de forskellige elementer i skydningen, så vil resultatet blive bedre for gang til gang. Men alle kan have en dårlig dag, og så er det ikke lige nemt med koncentrationen, fortæller Susanne Pihl.

– Eleverne og lærerne har gået op i projektet med liv og sjæl, og lærerne har på hjemturen sammen med eleverne kunne tale om dagens skydning, som også er vigtig, siger hun.

Sidste træningsdag på skydebanen fik eleverne udleveret diplom for at have deltaget i fokus-projektet, og lærerne fik til skolen. Nyvest Skytteforening har nu afsluttet det positive projekt, som er lavet i samarbejde med DGI Bornholm og Heldagsskolen Østermarie, og planen er, at et nyt hold starter op igen til efteråret 2021.Rubrikannoncer

Med flere tusinde besøgende hver dag, vil din rubrikannonce her være et godt sted at få dit budskab ud.


Flere nyheder