Skuffende enkeltstart af Cort

NOTITS | BUDAPEST
7. MAJ 2022 • 17:49
Af:
Ritzau/Jesper Gynther

Magnus Cort lignede på forhånd det største danske vinderhåb på 2. etape af Giro d'Italia, men bornholmeren var ikke i nærheden af at kæmpe med om sejren.

Magnus Cort blev blot nummer 53 på lørdagens etape, som blev kørt som en 9,2 kilometer lang enkeltstart i Budapests gader. De senere år har Cort blevet en meget dygtig enkeltstartsrytter, men det kunne man altså ikke se på dagens resultatliste.

På 1. etape i går, fredag, imponerede Cort ellers og kørte i mål på en fjerdeplads, og derfor rullede han ned ad startrampen som fjerdesidste rytter. Cort bar løbets blå bjergtrøje, fordi Mathieu van der Poel af gode grunde ikke kunne bære alle de tre trøjer, han med sejren fredag sikrede sig.

De første cirka otte kilometer af ruten i den ungarske hovedstad var flade, inden rytterne til sidst skulle op ad en kategori 4-stigning.

Lørdagens etape blev vundet af Simon Yates, som ligner en mand, der skal tages seriøst i kampen om den samlede sejr i Giro d'Italia. Med sejren kørte han sig op på andenpladsen i klassementet, som Mathieu van der Poel fortsat fører. Den hollandske stjerne kørte nemlig i mål på andenpladsen lørdag og sikrede sig dermed endnu en dag i lyserødt.

Mattias Skjelmose endte som bedste dansker på en 21.-plads.

Det er første gang siden 2019, at en Giro d'Italia-enkeltstart ikke blev vundet af Filippo Ganna. Den italienske tempomaskine, der er dobbelt verdensmester i disciplinen, har ryddet bordet i de sidste to års enkeltstarter i Giroen, men stiller ikke op i år.

De første tre etaper af den italienske grand tour køres i Ungarn, inden løbet efter en hviledag mandag fortsætter i sit hjemland.