Minigolfcenter er nu indviet

Minigolfcenter er nu indviet
Det røde bånd er nu klippet og Juhls Minigolf er officielt indviet. Det skete torsdag eftermiddag til reception med 300 gæster. Fredag er første dag, hvor minigolfcenteret har åbent for betalende gæster. Se flere fotos ved at klikke på pilen til højre. Fotos: Jacob Jepsen
MINIGOLF | RØNNE | ABONNENT | 14. OKT 2021 • 16:00
Jesper Gynther
Journalist
MINIGOLF | RØNNE | ABONNENT
14. OKT 2021 • 16:00

Torsdag eftermiddag blev det nye indendørs minigolfcenter i Rønne, Juhls Minigolf, indviet, og dermed kan bornholmere nu også spille minigolf om vinteren, uden at hænderne fryser til is. Destination Bornholm håber, at initiativet kan føre til flere turister om vinteren.


Torsdag eftermiddag er 300 mennesker mødt op på Sandemandsvej i Rønne for at være med til at åbne Juhls Minigolf, som er et nyt indendørs minigolfcenter. Det er ejerne af Bornpark i Østerlars, Christina og Thomas Juhl Sørensen, der har lavet det nye minigolfcenter, og Christina stod for at holde åbningstalen.

– Slutspurten har været hefitig med at få alle ting klar, men vi er i mål, og vi gjorde det, så det er megafedt, fortæller Christina Juhl Sørensen, der ikke kun glæder sig på egne vegne over åbningen.

– Det er en stor dag for os og vores ansatte og for minigolfelskere på hele Bornholm, og så er det også en stor dag for turisterhvervet. Der bliver gjort meget på Bornholm for at få flere turister til øen om vinteren, og vi håber, at vi med minigolfcenteret kan bidrage til underholdningen i de kolde måneder, fortæller Christina Juhl Sørensen, som havde inviteret Destination Bornholms direktør, Pernille Kofod Lydolph til at stå for at klippe det røde bånd over.

– Det er altid godt, når Bornholm bliver udviklet af driftige mennesker, og jeg tænker, at minigolfcenteret kan bidrage positivt til turisterhvervet i vinterperioden, fortæller Destination Bornholm-direktøren til Tidende.dk.

– Det her kan være med til at skabe noget indhold for turisterne, så folk har lyst til at komme til Bornholm – også om vinteren, siger hun.

Birger Kofod fra Ældresagen på Bornholm fortæller, at minigolf er en meget benyttet aktivitet blandt Ældresagens medlemmer. Foto: Jesper Gynther

Også for klubber og Ældresagen

Minigolfcenteret er dog ikke kun til for turisterne. Det er også planen, at Bornholms to minigolfklubber, Nyker Minigolfklub og Østerlars Minigolf Klub, skal træne flittigt i centerets to 18-hulsbaner i løbet af vinteren.

Derudover har ejerne af Juhls Minigolf et samarbejde med Ældresagen på Bornholm, og Birger Kofod fra Ældresagen forventer, at mange af lokalforeningens medlemmer vil udnytte muligheden for at spille minigolf sammen om vinteren i det nye center.

– De seneste fire år har vi i sommerhalvåret plejet at træne hver fredag på Bornparks baner, og der plejer at være omkring 40 med. Mange har været kede af, at vi ikke har kunne træne om vinteren, men den mulighed har vi nu, fortæller han og afslører, at første træning hos Juhls Minigolf allerede bliver på mandag.

– Når man bliver lidt ældre, skal man have nogle udfordringer, så minigolf betyder meget for mange af os i Ældresagen, siger han og fortæller, at man til træningerne trækker et tilfældigt nummer, så det skifter fra gang til gang, hvem man er på hold med, og dermed bidrager minigolftræningerne til, at man får udvidet sit sociale netværk.

– Og så er minigolf også godt for mange ældre, fordi det er skånsomt for kroppen. Vi har et medlem fra Nexø, som spiller med, selvom hun har en rollator, men ved hjælp fra to frivillige kan hun godt spille.

– Jeg har også selv mange skader, og det er faktisk kun den her sport, jeg kan dyrke, siger Birger Kofod.