Sådan ser stillingen ud inden sidste etape

Sådan ser stillingen ud inden sidste etape
Abdi Ulad er ved at gøre rent bord i dette års Etape Bornholm. Foto: sportstiming.dk
NOTITS | HAMMEREN | 28. JUL 2022 • 19:23
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS | HAMMEREN
28. JUL 2022 • 19:23

Abdi Ulad kom torsdag aften igen først over målstregen, da kongeetapen i Etape Bornholm skulle løbes. Det var den fjerde etapesejr i træk for landsholdsløberen, som om tre uger skal deltage i EM i atletik på maratondistancen.

Det begynder at ligne, at Abdi Ulad kommer til at blive samlet vinder af Etape Bornholm. Han vandt løbet tilbage i 2013, og i dette års udgave af det bornholmske sommerløb har han ryddet bordet og vundet de fire første etaper.

Torsdag kom han først i mål på den 8,6 kilometer lange kongeetape, som sluttede med en 17 procent stigning op mod Hammeren Fyr. Det gjorde han i tiden 27 minutter og 29 sekunder, hvilket var 44 sekunder hurtigere end den nærmeste forfølger. 

Sejren betyder, at Abdi Ulad i den samlede stilling nu har et forspring på fem minutter og 15 sekunder til Samuel Gerner Ulriques på andenpladsen samt fem minutter og 29 sekunder til Jesper Faurschou på tredjepladsen før fredagens afsluttende etape i Rønne.

Landsholdstriatlet igen hurtigst

Hos kvinderne blev det Alberte Kjær Pedersen, som kom i mål først. Hun vandt også mandagens etape i Hasle, men stillede ikke op i Dueodde eller i Almindingen, da hun er ved at træne op til EM i triatlon om tre uger.

Alberte Kjær Pedersen kom i mål i tiden 31:03, foran henholdsvis tirsdagens og onsdagens etapevinder, Sara Schou Kristensen og Carolien Millenaar.

De to sidstnævnte kæmper en brav kamp om den samlede sejr i Etape Bornholm, og før fredagens sidste etape på 10 kilometer i Rønne, er det Sara Schou Kristensen, som står med de bedste kort på hånden. Hun har således et forspring til Carolien Millenaar på 56 sekunder og yderligere tre minutter til Madeleine Larsson fra Sverige.

Top tre på torsdagens etape

Mænd:
1. Abdi Ulad - 27:29
2. Samuel Gerner Ulriques - 28:13
3. Mark Olsen - 28:16

Kvinder:
1. Alberte Kjær Pedersen - 31:03
2. Sara Schou Kristensen - 32:17
3. Carolien Millenaar - 33:26