Ridehal skal ombygges til fremadstormende ketsjersport
Ridehallen kommer til at rumme fire baner – tre på tværs i bunden af hallen og en opvisningsbane flankeret af tilskuerpladser på langs. I løbet af sommeren har håndværkere støbt det betongulv, som ligger under banernes rullegræs. Foto: Berit Hvassum

MOTION | RØNNE | GRATIS
4. AUG 2021 • 12:00
Jakob Nørmark
Journalist

Ridehal skal ombygges til fremadstormende ketsjersport

"Ridecenter" står der på et vejskilt, der leder trafikanter på Aakirkebyvej ned ad Vibegårdsvej. Teksten på skiltet kan snart passende ændres til "Padelcenter", for Rønne Ridehal er efter et sommersalg i gang med at blive bygget om, så den kan bruges til ketsjersporten padeltennis.

De første to udendørsbaner på Bornholm blev indviet i maj, og nu følger et padelanlæg under tag, så sporten også kan dyrkes i de mørke vintermåneder.

Tirsdag middag ankom de fire baner, der i løbet af august skal installeres i hallen. Kompakt pakket sammen kan banerne med hegn, glaspartier og sandsække med teksten "Made in Spain" være i en enkelt lastvogn fra BHS Logistics. I øvrigt er det netop logistikfirmaets direktør, Morten Studsgaard, der har solgt ridehallen og den godt 2,7 hektar store grund til MA Holding ApS, der tilhører en anden lokal erhvervsprofil, Michael Almeborg. Bag padelbanerne står Match Padel Bornholm.

– Det er Michael Almeborg, der har købt det, og så lejer vi den indendørs del af ham, forklarer Mads Larsen, partner i Match Padel Bornholm.

Lounge og køkken

Ridebanens bløde underlag er de forgangne uger blevet erstattet af et betonlag. Gulvet skal de kommende dage finpudses, inden monteringen af de fire baner kan gå i gang i uge 33.

I den rummelige, uopvarmede hal kommer der til at stå tre baner på tværs og en enkelt opvisningsbane på langs. På siderne af denne bane bliver der siddepladser, så tilskuere kan sætte sig og følge spillet. I hallens venstre side kommer der til at være et opholdsrum med cafeteria og et køkken. Disse rum bliver opvarmet, og Match Padel sigter efter at skabe en loungestemning derinde.

Padelhallen vil efter planen blive åbnet ved et arrangement lørdag den 4. september. Her vil en af landets bedste kvindelige padelspillere, Line Irby Nørregaard, der er opvokset på Bornholm, være til stede for at inspirere og instruere nye spillere, fortæller Mads Larsen.


Tirsdag eftermiddag afleverede en lang sættevogn de fire indendørsbaner ved ridehallen på Vibegårdsvej. Foto: Berit Hvassum

Familiesport

Han er ganske tilfreds med bornholmernes interesse for at dyrke den nye idrætsgren, der spilles med bat på størrelse med en stegepande. I løbet af højsæsonen har de to baner været booket fra morgen til aften på de fleste dage. En fordel ved padeltennis er, at den er enkelt at gå til for nye spillere, og at det er muligt at få glæde ud af en kamp, selv om de fire spillere på banen ikke har samme fysiske eller tekniske formåen.

– Vi har i sommerens løb oplevet, at det har potentialet til at blive den ubetinget bedste familiesport. Hvor kan du ellers samles på tværs af generationer til en sport i et par timer? Minigolf er bedste bud, men det er jo ikke en sport, siger Mads Larsen med et glimt i øjet – og henvisning til, at bat og bolde følger med, når man lejer en bane.

Som tidligere omtalt i Bornholms Tidende arbejder Match Padel på at få lov til at åbne padelbaner i Svaneke og Gudhjem, ligesom flere idrætsforeninger viser interesse for at investere i egne baner. Mads Larsen ser gerne, at padelhallen på Vibegårdsvej kan blive vinterhjemsted for kommende klubber på øen, og at indendørsbanerne kan danne ramme om klubmesterskaber og andre konkurrencer.

Hvis padeltennis virkelig skal spredes ud til bornholmerne, er der dog en udfordring, som skal løses:

– Vores største problem er faktisk, at der mangler nogen til at undervise i padel på Bornholm, siger Mads Larsen.


Padeltennis nåede til Bornholm i maj. De første to baner ligger i tilknytning til tennisbanerne på Torneværksvej i Rønne. Banerne er oplyste, så man kan spille efter mørkets frembrud. Arkivfoto: Berit HvassumFlere nyheder