Rasmus fik landsholdsdebut: 'Det var lidt med blandede følelser'

Rasmus fik landsholdsdebut: 'Det var lidt med blandede følelser'
– Jeg har ikke skudt så dårligt siden 2019, siger rønneboen, som dog glæder sig over at have fået debut i den rød-hvide trøje. Foto: Paval Ibenforth
NYHED | ABONNENT | 16. JUN 2022 • 16:25
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ABONNENT
16. JUN 2022 • 16:25

Rasmus Engelhardt Lemvig fik i weekenden debut på det danske landshold i dynamisk skydning, men desværre var resultaterne ikke så gode, som han havde håbet.

– Det blev noget af en rutsjebanetur, må man sige. 

Sådan siger bornholmske Rasmus Engelhardt Lemvig, efter han er kommet hjem fra de nordiske mesterskaber, som blev afviklet i weekenden i norske Kongsvinger.

Til mesterskaberne fik den 43-årige rønnebo sin landsholdsdebut for Danmark, hvilket var en stor oplevelse. Dog er han ikke så glad for sin præstation, som han betegner som under middel.

– Der var alt for mange fejl og en del dårlige træf, som viste sig tydeligt i resultaterne om lørdagen, siger han og fortæller, at han om søndagen ikke havde mulighed for at indhente de tabte point, uanset hvad han gjorde.

Derfor endte det med en samlet individuelt placering som nummer 21 og en tredjeplads til det samlede danske hold, som dystede mod Norge og Sverige.

Rasmus Engelhardt Lemvig (nr. 2 fra højre) står her sammen med holdkammeraterne fra det danske landshold i dynamisk skydning. Foto: Paval Ibenforth

Udsmidning fra Østre Skole har kostet

Han mener selv, at den relativt dårlige præstation skyldes, at han ikke har haft et sted at træne de seneste par måneder. Det skyldes, at Rønne Skytteforening er blevet smidt ud af kælderen på Østre Skole, hvor Bornholms eneste dynamiske skydebane var.

– Det var lidt med blandede følelser at skyde i trøjen, både fordi det er en stor milepæl for mig, men på samme tid er den realistiske del af mig også godt klar over, at træningen har manglet. Det sætter virkelig sine spor på min samlede præsentation, og det er virkelig ærgerligt at se, siger han og fortæller, at senest han har skudt så dårligt var i 2019.

Han håber dog snart at kunne træne igen, for han har netop været med til at stifte den nye skytteforening Bornholms Dynamiske Skytter, som efter planen kommer til at træne på en udendørs dynamisk skydebane på Amtsbanen i Aakirkeby.

– Jeg forventer, at den nye skytteforening endeligt kommer på benene inden for de næste seks uger, siger han.

Rasmus Engelhardt Lemvig satser på at kunne beholde sin plads på landsholdet, men det kræver, at der snart igen er træningsmuligheder på Bornholm. Foto: Paval Ibenforth