Pigerne tager 1. pladsen: Mange af os vil være fodboldstjerne

Pigerne tager 1. pladsen: Mange af os vil være fodboldstjerne
De talentfulde piger spillede i weekenden to hjemmekampe mod HIK2. Den første blev vundet 7-0 på tre mål af Maria Pedersen og et mål af Filippa Pedersen, Nanna Hansen, Sofia Kofod-Andersen og Silva Ahmed. Returkampen endte 1-1, og her stod Maria Pedersen for Elite Bornholms mål. Foto: Jesper Gynther
NYHED | ABONNENT | 2. OKT 2022 • 18:15
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ABONNENT
2. OKT 2022 • 18:15

Elite Bornholms nye U16-pigehold har fået en flot start på tilværelsen som rejsende hold. Bornholmerne fører mesterrækken, og samtidig er pigerne ved at få et rigtig godt sammenhold.

I flere år har der ikke været noget elitehold for piger, som spiller kampe mod hold ovrefra, men det har ændret sig op til denne sæson. Nu findes der igen et rejsende U16-hold, hvor man har samlet de dygtigste pigespillere fra de forskellige klubber på Bornholm.

Holdet kalder sig Ø-Piger, og det har fået en god start på sæsonen med fire sejre i seks kampe. Senest spillede Ø-Piger to hjemmekampe mod HIK2 i weekenden, og her blev det første opgør vundet med hele 7-0, mens returkampen endte 1-1.

– Vi spillede meget bedre i går, men i dag var vi lidt trætte, så det var nok ikke en af vores bedste kampe, fortæller Nanna Hansen efter søndagskampen.

Hun har været med på holdet, siden de første træninger blev afviklet i slutningen af sidste år, og hun har glædet sig meget til at komme i gang med at spille mod hold ovrefra.

– Vi plejer jo at spille mod de samme hele tiden, så det er sjovere at spille mod nogle nye, som vi ikke har prøvet at spille mod før. Og så går de nok lidt mere op i det, så det er sværere, fortæller det unge fodboldtalent, som også synes, at den lange rejsetid til udekampene på Sjælland har været sjovt at opleve.

– Hver anden weekend spiller vi ovre, og det er ret sjovt. Man får også et bedre sammenhold af at rejse med ens holdkammerater.

Hvad synes din familie om, at du er væk hver anden weekend?

– Jeg tror, de er stolte af, at jeg kommer uden for øen og spiller kampe.

I alt otte mål fik Elite Bornholm scoret i weekenden. Foto: Jesper Gynther

11-mands er det fedeste

At holdet har fået en så flot start på sæsonen - og lige nu fører mesterrækken - er kommet som en positiv overraskelse for trænerstaben.

– Det har været spændende at se, om de kunne følge med, men jeg synes, de gør det skidegodt, siger assistenttræner Sif Hansen, som selv var Elite Bornholm-spiller fra 2016 til 2018, og derfor ved, hvordan pigerne har haft det med pludselig at skulle spille 11-mandsfodbold og mod hold ovrefra.

– Det er jo overvældende, men det er jo det fedeste. Når man kommer fra 8-mands til 11-mands, så er det bare den fedeste følelse, og det ville jeg gerne give videre til dem, siger Sif Hansen, som har prøvet at støtte pigerne, som især på turen til den første udekamp var ramt af nervøsitet.

– Man kan jo godt mærke, at de ikke er vant til det og lige skal lære hinanden at kende, for det er jo piger fra hele øen. Så under den første rejse var der nervøsitet og fuld fokus, men ellers har de hygget sig rigtig meget, når vi har taget færgen, og efter kampene er slut, siger hun.

Sif Hansen kan godt genkende, hvordan pigerne har det med pludselig at spille på et elitehold. Foto: Jesper Gynther

Skal være fødekæde til seniorhold

Formålet med eliteholdet er både at give pigerne nogle fede oplevelser og gøre dem bedre til at spille fodbold.

Derudover er drømmen også, at man kan være med til at sikre, at der om nogle år er nok seniorspillere, så man igen kan lave et damehold, som spiller 11-mands mod hold ovrefra.

– Jeg skal først over og uddanne mig, men hvis der er et seniorhold, når jeg kommer tilbage igen, så tænker jeg at tage på det, lover Sif Hansen.

Nanna Hansen kunne også godt tænke sig at spille på et seniorhold i fremtiden, men ikke nødvendigvis på Bornholm.

Jeg vil gerne blive fodboldstjerne,
og det tror jeg, der er rigtig mange
af spillerne på holdet, der gerne vil

– Jeg vil gerne blive fodboldstjerne, og det tror jeg, der er rigtig mange af spillerne på holdet, der gerne vil.

Hvad vil du gerne opnå i den her sæson?

– Vi vil gerne prøve at vinde rækken og komme op i en anden række og spille mod nogle nye.

Og hvad vil du gerne blive bedre til rent spillemæssigt?

– Når jeg mister bolden, så vil jeg presse videre og ikke give op.

Mange af spillerne på holdet drømmer om at blive professionel. Foto: Jesper Gynther