Pia vil gerne løbe igen efter 23 år

Pia vil gerne løbe igen efter 23 år
Pia Jørgensen slapper af med et krus vand efter den første træningsaften forud for Almindingsløbet. Foto: Holger Larsen
NYHED | ABONNENT | 5. AUG 2022 • 15:37
Holger Larsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
5. AUG 2022 • 15:37

Fortræningen til Almindingsløbet er i gang med et nyt tilbud om begyndertræning.

 

Pia Jørgensen var i sidste uge frivillig hjælper ved Etape Bornholm. Torsdag i denne uge er hun selv kommet i løbeskoene, da der bliver taget hul på fortræningen til Almindingsløbet.

Pia Jørgensen er med på det lille hold, som har taget imod Viking Atletiks og Bornholms Tidendes tilbud om begyndertræning.

Om det er fordi hun selv har tanker om at skulle stille op ved Almindingsløbet den 24. september – eller måske Etape Bornholm næste år, tør hun dog ikke sige noget om. For Pia Jørgensen, der tidligere var en aktiv løber, har ikke løbet i 23 år:

Fik borrelia

– Jeg blev nødt til at stoppe i 1999, fordi jeg fik borrelia, som satte sig på mit centralnervesystem. Nu vil jeg prøve at komme i gang igen ved at være med på dette hold. Jeg ved, at hvis jeg starter for mig selv, kommer jeg til at løbe for hurtigt. Det har jeg prøvet, og det går ikke, siger Pia Jørgensen.

Begynderholdet løber og går denne første – og meget varme – træningsaften 2,6 kilometer. Pia Jørgensen klarer det flot:

– Jeg går meget i forvejen – en god tur hver dag. Så jeg er ikke helt utrænet. Jeg må se, om jeg kan klare at løbe. Jeg skal passe på. Derfor har jeg ikke sat mig noget mål, siger Pia Jørgensen.

Det blev en stille start på fortræningen med små 40 deltagere, men arrangørerne venter flere deltagere ved de kommende træningsaftener. Foto: Holger Larsen

 

Viking Atletiks formand, Claus Clausen, tager begynderholdet med ud på den rute, som børnene løber ved Almindingsløbet. Man går på de værste bakker, og træneren giver undervejs nogle gode råd om blandt andet løbeteknik og nogle fif om, hvordan man bedst "besejrer" bakkerne i Almindingen.

Der er begyndertræning i forbindelse med fortræningen hver torsdag frem til Almindingsløbet. Men for løberne på begynder- og genstarterholdet er det ikke nok at træne en gang om ugen. Claus Clausen råder deltagerne til at løbe yderligere en gang om ugen, gerne med det samme program som i Almindingen.

Det er vigtigt, at man ikke løber for langt og ikke for hurtigt, siger han.

Finn-Erik Bak varmer op til årets første træningstur på bakkerne i Almindingen. Foto: Holger Larsen

 

Man kan stadig nå det

Fortræningen til Almindingsløbet fortsætter næste torsdag, den 11. august klokken 18, hvor alle interesserede er velkommen til at møde ved Almindingsløbets start- og målområde ved p-pladsen øst for Lilleborg på Segenvej.

Her vil der igen være fælles opvarmning og derefter fri træning på ruterne (4, 5, 6 og 8 kilometer) samt begyndertræning, hvor man stadig kan nå at være med.