Ny padelklub ser dagens lys

Ny padelklub ser dagens lys
Bornholms Padel Klub har lavet et samarbejde med Match Padel Bornholm, så den nye klub kan træne på firmaets baner til fordelagtige priser. Her ses padelklubbens formand, Klaus Werner (tv.), og Match Padel Bornholms ejer, Mads Larsen. Foto: Jesper Gynther
NYHED | ABONNENT | 22. JAN 2022 • 18:00
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ABONNENT
22. JAN 2022 • 18:00

Interessen for sportsgrenen padel har været stor, siden de første baner på Bornholm åbnede sidste år. Nu har flere af de nye padelspillere slået sig sammen og stiftet en klub, som får navnet Bornholms Padel Klub.

 

En af de mest fremadstormende idrætsgrene på Bornholm er padel, som er en blanding af tennis, squash og bordtennis. Idrætten kan i øjeblikket dyrkes på to udendørsbaner og fire indendørsbaner i Rønne, og nu er den første padelklub også blevet stiftet her på Bornholm.

Det fortæller formand, Klaus Werner, som oplyser, at klubben har lavet en samarbejdsaftale med firmaet Match Padel Bornholm, der ejer padelbanerne, så der kan laves holdtræninger, og medlemmerne kan spille til fordelagtige priser.

– Padel er kommercielt, ligesom når du booker en bowlingbane, men der har bare været stor interesse og behov for at lave nogle hold og lave nogle forskellige arrangementer og brede det meget mere ud. Derfor har vi startet vores egen padelklub, siger Klaus Werner.

Formanden fortæller, at klubben i samarbejde med Match Padel Bornholm nu laver tre hold for henholdsvis øvede, lettere øvede og nybegyndere, som får faste træningstider hver uge på indendørsbanerne, som findes på Vibegårdsvej i Rønne i den tidligere ridehal.

Den nye klub har fået navnet Bornholms Padel Klub, og klubben er allerede blevet meldt ind i Dansk Padel Forbund, og et herrehold er blevet tilmeldt en liga på den anden side af vandet, som snart begynder. På sigt er tanken også, at der skal laves et samarbejde med DGI Bornholm, og at man også kan lave nogle ungdomshold.

Vi har nogle spillere, der gerne vil dyrke sporten på mere foreningsniveau end bare at leje baner. Så vi prøver at lave noget, der minder om forening, selvom vi ikke selv har nogen faciliteter

Klaus Werner, formand, Bornholms Padel Klub

– Vi har nogle spillere, der gerne vil dyrke sporten på mere foreningsniveau end bare at leje baner. Så vi prøver at lave noget, der minder om forening, selvom vi ikke selv har nogen faciliteter, siger Klaus Werner, som derfor glæder sig over, at Match Padel Bornholm gerne ville lave en samarbejdsaftale, så klubben til en fordelagtig pris kan benytte firmaets baner.

– Det er megasjovt at spille padel. Alle er ikke super gode, men har nogenlunde samme niveau, så alle kan være med. Det er heller ikke det sværeste at lære. Vi vil ikke spille det så meget, når fodboldsæsonen starter, men mere om vinteren, når vi ikke har fodboldkampe. Vi holder fast i fodbold som vores primære sport, fortæller August og Jonatan Præstemose Lund, der begge spiller fodbold hos NB Bornholm. Foto: Jesper Gynther

Indmelding endnu ikke muligt

Da klubben er helt ny, er dens hjemmeside stadig under udarbejdelse. men der findes en facebookgruppe, som har samme navn som klubben. Pt. kan man ikke melde sig ind i klubben, da der mangler at blive lavet en foreningskonto, og derfor er det kun de seks medlemmer af bestyrelsen, som lige nu er medlemmer af klubben.

Der er dog allerede lavet forhåndsaftaler med 36 spillere, og derfor er holdet for øvede og holdet for lettere øvede allerede fyldt op. På begynderholdet er der 12 ledige pladser. Der vil dog blive oprettet ventelister, hvis flere melder sig ind, og så kan man måske i samarbejde med Match Padel Bornholm finde tider til nye hold, fortæller Klaus Werner, som ser frem til samarbejdet med firmaet.

– Vi håber, vi også kan lave nogle sjove ting som klubmesterskaber og Bornholm Open i samarbejde med Match Padel, hvor vi inviterer hold ovrefra, siger han og fortæller, at der allerede er planlagt en venskabskamp mod Hareskovens Padel Klub, som kommer til Bornholm den 5. februar.

– Så det begynder sådan at lugte af det, vi kender som forening og klub, og det er det, vi rigtig gerne vil med det her, siger Klaus Werner, som forventer, at klubben primært vil komme til at spille på indendørsbanerne i Rønne, også når temperaturen begynder at blive varmere, da fordelen er, at der modsat ved udendørsbanerne er et køkken og en lille stue, hvor man kan nyde en forfriskelse efter træning.

– Den tredje halvleg er jo rigtig vigtig! Det er så hyggeligt, at man kan sætte sig ned og drikke en sodavand og også se de andre spille. Så kommer der nok nogle impulsbookninger, hvis vejret er lækkert, men skal man booke en uge frem, så er det helt sikre jo at booke i hallen, for så er det jo uafhængigt af vind og vejr, siger han.

DGI Bornholm og Rønne Tennis Klub afviklede i dag et trænerinspirationskursus på det indendørs padelcenter på Vibegårdsvej i Rønne. Her kunne deltagerne få gode råd og vejledning af Morten Hedegaard (i midten), der er padelkonsulent hos DGI og Dansk Tennisforbund. Kurset varede seks timer, og undervejs blev der undervist i grundteknik, grundslag og taktik. – I padel handler det om at kontrollere battet og tage farten ud af bolden. Det handler ikke om at slå hårdt, fortæller underviseren, som håber, at deltagerne senere vil have lyst til at tilmelde sig et decideret trænerkursus. Foto: Jesper Gynther

Forventer ikke konflikt

Flere andre steder i Danmark er der opstået konflikter mellem tennisklubber og padelklubber, da tennisklubber mener, at de nye padelklubber stjæler medlemmer fra dem. Klaus Werner forventer dog ikke, at Rønne Tennis Klub - som også har en samarbejdsaftale med Match Padel Bornholm - vil blive sure over stiftelsen af den nye padelklub.

– Når jeg ser på mange af dem, som spiller padel, og som vil spille i vores klub, så er det ikke overvejende tennisspillere, siger han og peger på, at der i stedet er mange badmintonspillere og også fodboldspillere, som gerne vil prøve at dyrke en anden sport om vinteren.

– Og så får padel en masse nye til at dyrke idræt, og det må jo være det vigtigste, at så mange som muligt får rørt sig, siger han.


Nye baner åbner til sommer

Match Padel Bornholm ønsker, at der kan spilles padel over hele Bornholm og er derfor i gang med at etablere baner i Gudhjem og Svaneke, fortæller Mads Larsen (th.). Foto: Jesper Gynther

Der har været stor interesse for at spille på padelbanerne, fortæller Mads Larsen fra Match Padel Bornholm.

– Det er gået over forventning. Vi kunne mærke allerede i sommers, at interessen var der, da mange turister benyttede sig af udendørsbanerne. Men spørgsmålet var, hvor mange af bornholmerne her på øen, som også ville spille det. Men der har været flot opbakning til det, siden vi åbnede indendørsbanerne, siger han.

– Det er også en sport, hvor du som nybegynder får succes med det samme, når du spiller det, siger han og fortæller, at den store interesse betyder, at man ikke længere kan være sikker på, at der er en bane ledig i løbet af ugen, som man kunne i starten.

Mads Larsen oplyser desuden, at han forventer, at firmaets nye padelbaner i Gudhjem og Svaneke kan tages i brug til sommer.