Nordeafondens direktør skød Royal Run i gang: De korte distancer er de vigtigste
Henrik Lehmann Andersen er administrerende direktør i Nordeafonden, som er en af hovedsponsorerne på Royal Run. Han er med til at sende løberne afsted i Rønne. Foto: Jens-Erik Larsen

LØB | RØNNE | GRATIS
12. SEP 2021 • 14:13
Mette-Marie Andersen
Journalist

Nordeafondens direktør skød Royal Run i gang: De korte distancer er de vigtigste

Nordeafondens administrerende direktør Henrik Lehmann Andersen var med til at sende de løbeglade børn og voksne afsted til Royal Run. Han mener, at især one mile og fem kilometer er vigtige distancer, fordi alle kan være med. 

Der er ingen royal deltagelse ved Royal Run på Bornholm. Kronprins Frederik, der startede løbet i forbindelse med sin 50 års fødselsdag, løber distancer i Sønderborg, Odense og København i løbet af søndag.

Til gengæld har Nordeafonden, der sponsorerer løbet, sendt administrerende direktør Henrik Lehmann Andersen til Galløkken, hvor han er med til at sende deltagerne afsted. 

Til Bornholms Tidende fortæller direktøren, at One Mile-distancen i hans øjne er den vigtigste af distancerne til Royal Run.

– Den og så distancen på fem kilometer er vigtigst, fordi det er for dem, som ikke er vant til at løbe, og det er jo dem, vi skal have i gang. Vi kan se, at når vi sætter barren ned, så kommer de altså også med, og det er jo bare rigtig godt. Dem, der løber 10 kilometeren skal nok komme af sig selv, om det så er Etapen eller Royal Run, siger Henrik Lehmann Andersen. 

Motion skal ind fra barns ben

I startfeltet til One Mile-distancen, der startede klokken 12, var der mange af de yngste deltagere med Royal Run-t-shirts og løbenummer på. Til stor glæde for Henrik Lehmann Andersen, der mener, at glæden ved at motionere skal findes allerede fra barns ben.

– Det er så godt, at de får den der stemning, der er under sådan et løb her, ind under huden, så de får smag for det og husker det som en god oplevelse. Så kan det godt være, at de i teenageårene dropper det igen, men jeg er sikker på, at de husker glæden, og at det kan være med til at få dem i gang igen som voksne. Sådan husker jeg det i hvert fald fra mig selv, siger han. 

Udover de mange børn blandt deltagerne, var Henrik Lehmann Andersen også imponeret over antallet af frivillige, som Viking Atletik havde mobiliseret til dagen. 

– Man bliver jo bare så glad af at se alle de hvide t-shirts, hvor der står frivillig på ryggen. Foreningslivet er så vigtig for, at det her kan lade sig gøre, siger han.  Flere nyheder