Træner ved, hvad der halter: Det her skal vi blive bedre til, hvis vi skal kunne slå topholdene

Træner ved, hvad der halter: Det her skal vi blive bedre til, hvis vi skal kunne slå topholdene
NB Bornholms cheftræner Thomas Jørgensen måtte se sit mandskab tabe stort i lørdagens kamp mod B 1903. Dermed endte kampen, som mange andre af NB's kampe mod Københavnsseriens bedste hold. Arkivfoto: Ole Mik
| ABONNENT | 9. MAJ 2021 • 16:11
Jesper Gynther
Journalist
| ABONNENT
9. MAJ 2021 • 16:11

FODBOLD

Det blev til et klart 3-0-nederlag for NB Bornholm i den første kamp i oprykningsspillet i Københavnsserien, da nexøholdet gæstede B 1903 lørdag eftermiddag.

NB Bornholms cheftræner erkender, at nederlaget var fortjent, og han havde da også på forhånd forventet, at det ville blive en svær opgave for nexømandskabet.

– B 1903 ligger jo helt i toppen, så vi vidste godt, at det var et godt hold, som vi skulle møde, og det beviste de sådan set fra første minut. De var gode, og de var bedre end os, fortæller Thomas Jørgensen, som giver sin målmand Magnus Hansen æren for, at det ikke blev til et større nederlag, da han formåede at redde et straffespark efter 11 minutter, og i øvrigt havde flere gode redninger både i 1. og 2. halvleg.

Nu har vi fire kampe tilbage, og her skal vi gå efter minimum to sejre for at få løftet os selv og vise, at vi kan slå topholdene

I slutningen af kampen prøvede NB Bornholm at sætte flere folk op på modstandernes banehalvdel for at se, om det kunne blive til en 2-1-reducering. Det blev straffet ved 3-0-målet, hvor B 1903 slog kontra.

– Det ser pænere ud med 2-0 end 3-0, men dybest set er det ligegyldigt. Vi ville gerne op og se, om vi kunne skabe spænding, men for at være helt ærlig, så var vi langt fra det i den kamp. Vi var næstbedst i alt, så min ærgrelse er sådan set ikke specielt stor over det resultat, for jeg kan ikke ærgre mig over, at vi taber, for vi tabte simpelthen til et bedre hold. Så er den ikke længere, siger NB-træneren, som havde håbet på, at holdet kunne have leveret en bedre indsats.

– Jeg havde håbet, at vi var bedre på bolden, og at vi havde været lidt mere modige og spillet os frem til flere reelle målchancer. Vi kommer frem til alt for lidt, men det tror jeg er udtryk for, at vi havde rimeligt at gøre med at se, om vi kunne forhindre dem i at score, siger han.

Mangler sejr over tophold

I kan ikke rykke op, og I har allerede sikret jer overlevelse i Københavnsserien, så hvad kan I bruge de sidste fire kampe til i oprykningsspillet?

– Det, vi vil benytte de her kampe til, er at løfte vores niveau, så vi kan slå de hold, der måske også ligger lidt over os i tabellen. Der er to hold, som har været meget bedre end os, når vi har mødt dem, og det er Skjold og B 1903, og jeg blev bekræftet lørdag i, at B 1903 er bedre end os lige nu.

– Men nu har vi fire kampe tilbage, og her skal vi gå efter minimum to sejre for at få løftet os selv og vise, at vi kan slå topholdene, siger han med henvisning til, at det kun er lykkedes NB Bornholm at få ét point i de syv kampe, holdet har spillet denne sæson mod resten af holdene i oprykningsspillet.

Til gengæld har NB Bornholm fået rigtig mange point mod midterholdene og bundholdene i Københavnsserien.

Defensiven halter

Thomas Jørgensen er da også bevidst om, hvad der mangler, før de gulblusede kan smage sejrens sødme mod topholdene.

– Udover kampen mod Skjold i efteråret, så spillede vi faktisk lige op mod de øvrige tophold og scorede mange mål mod dem. Men vores store problem er, at vi lukker for mange mål ind mod dem. Vi skal lære at dominere kampene og blive bedre til at forhindre dem i at score. Det lyder utroligt banalt, men vi skal blive bedre til de ting.

– Jeg er ikke nervøs for, at vi nok skal lave mål, det synes jeg, vi har en god vane med, men det er mere at forhindre dem andre i at score. Vi lukker for dumme mål ind. Hvis vi kan blive lidt bedre til det, så tror jeg også, at vi kan vinde et par kampe mod de bedste hold i rækken.

– Så jeg synes egentlig, at vi har masser at spille for, og vi har masser, der kan motivere os i forhold til resten af kampene. Vi vil gerne spille mod de bedste hold i rækken, og det får vi lov til nu, og mod B 1903 blev vi testet på en kunstgræsbane mod et godt hold, og den test bestod vi ikke, men der kommer en ny kamp på lørdag, siger han med henvisning til, at NB Bornholm møder Hvidovre på hjemmebane den 15. maj klokken 14.