Må undvære spioner i skæbnekamp

Må undvære spioner i skæbnekamp
NB Bornholms cheftræner Thomas Jørgensen tror på, at holdet har en god chance for at vinde lørdagens kamp mod eksilbornholmerne fra PI Fodbold og måske også ende i oprykningsslutspillet. Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 30. APR 2021 • 09:16
Jesper Gynther
Journalist
| ABONNENT
30. APR 2021 • 09:16

FODBOLD

En særdeles vigtig kamp venter det bornholmske københavnsseriehold NB Bornholm, når de gulblusede spillere møder PI Fodbold i Valby Idrætspark lørdag klokken 14.

I skrivende stund har nexøholdet 19 point og er placeret på den vigtige sjetteplads i rækken, som giver plads i oprykningsslutspillet til Danmarksserien, som går i gang efter weekendens runde. Men to andre hold, FB og Kastrup BK, har også 19 point, men dog en dårligere målscore end NB, og derudover har FC Udfordringen 17 point.

Der er altså potentielt fire hold, der kan snuppe sjettepladsen, og derfor er NB's cheftræner Thomas Jørgensen da også bevidst om, at der skal en sejr på kontoen mod PI Fodbold, hvis drømmen om en plads i oprykningsslutspillet skal realiseres.

– Helt grundlæggende skal vi gå ud for at vinde, og vinder vi, så har vi en fin mulighed for at komme i top-seks, siger han.

– Og jeg tænker da også, at vi har fine muligheder for at vinde kampen på lørdag mod PI Fodbold, for vi har klaret os rigtig godt mod de hold, der ligger under os i tabellen, siger han med henvisning til, at PI Fodbold er et af bundholdene i rækken.

Spioner på banen

Alle de fire hold, der kæmper om sjettepladsen, spiller klokken 14 på lørdag, men NB Bornholm har ikke tænkt sig at have en spion ude til hver af kampene, som kan fortælle holdet over telefonen, hvordan det går med resultaterne, fortæller Thomas Jørgensen.

– Nej, det har vi ikke, fordi tilskuere må jo stadig ikke komme ind og se kampene. Men det kan sagtens være, det kan følges på livescore. Så langt er vi dog ikke kommet i planlægningen, og helt grundlæggende er vi bare nødt til at spille vores kamp, og vi skal jo vinde, og så må de andre spille, og så må vi se, hvad det kan bære, siger han.

– Det er jo ikke den kamp på lørdag, der afgør, om vi bliver nummer seks. Det er jo summen af alle de kampe, vi har spillet, og der er den på lørdag blot én af dem, siger han og indrømmer, at NB Bornholm mistede en gylden mulighed for at kunne afgøre tingene selv i forrige weekends kamp mod FB, som endte med 1-1 på Nexø Stadion.

– Vi burde, kunne og skulle jo nok have vundet i lørdags, men det gjorde vi ikke. At vi så stadigvæk har muligheden for at spille med om at komme i oprykningsspillet, det er jo fantastisk, siger Thomas Jørgensen.


Tvivlsomme spillere

Til kampen mod PI Fodbold må NB Bornholm undvære Claudi Espersen, der udgik i sidste weekends kamp mod FB efter 25 minutter med en rygskade. Derudover er Magnus Sonne, der måtte udgå efter 35 minutter med lyskenproblemer, også tvivlsom til kampen, ligesom Frederik Madsen også kæmper for at blive klar.

– Vi har et par småskader lige nu, men ellers ser det fint ud. Vi har 14 gode spillere med på lørdag, som kan levere en god indsats, lover NB's cheftræner Thomas Jørgensen.

Går ikke på sommerferie

Selvom NB Bornholm selvfølgelig helst vil i oprykningsslutspillet, understreger cheftræneren, at sæsonen ikke er slut, hvis det glipper.

– Skulle vi komme i nedrykningsslutspillet, så handler det jo for os om med alle midler at blive hængende i Københavnsserien. Så uanset hvad der sker på lørdag, har vi nogle vigtige kampe foran os. Det er ikke sådan, at jeg tænker, at hvis ikke vi kommer i oprykningsslutspillet, så kan det hele være lige meget, siger han.

Hvis det bliver til en plads i oprykningsslutspillet, så vil det være en fordel, fordi man så ikke kan rykke ned, men derudover kan NB Bornholm ikke spille om så meget i et oprykningsspil, fortæller Thomas Jørgensen.

– Oprykningsslutspillet vil være mere gratis for os, fordi vi kan ikke rykke op, dertil har vi for få point mod de andre tophold. Men så får vi nogle kampe mod de bedste hold i rækken med den læring, der ligger i det, siger han.

– Og vi vil jo gå benhårdt efter at komme i oprykningsspillet, for vi er jo sportsmennesker, så vi vil jo lande så højt oppe i rækken som muligt. Så det er det, vi går efter, siger han.

Leder efter topformen

Hvis en plads i oprykningsspillet skal blive en realitet, skal spillet dog forbedres i kampen mod PI Fodbold.

Holdet har nemlig ikke formået at ramme sit høje niveau fra efteråret i forårets tre første kampe, hvor det er blevet til blot fire ud af ni mulige point.

– Vi ville godt spille bedre, det er der ingen tvivl om. Men vi har været i god fysisk form, og så har vi vist god moral, siger Thomas Jørgensen og henviser til, at holdet har været bedst i 2. halvleg i alle forårets tre turneringskampe, ligesom holdet også har formået at komme tilbage i opgørene, selvom man er kommet bagud.

– Vores spil kan godt blive lidt bedre, men vi skal også huske på, at det er sjældent, man har spillet det bedste fodbold i de første to-tre kampe i løbet af en sæson, og det har vi forhåbentlig heller ikke, siger han.