Mor og søn dyrker mountainbike sammen: 'Det finder legebarnet frem i os'

Mor og søn dyrker mountainbike sammen: 'Det finder legebarnet frem i os'
Katja og Valdemar Madsen bor i Klemensker og træner i Rønne. De plejer dog ikke at cykle til Rønne, men tager mountainbikecyklerne bagpå deres bil, og så kører de til Bornholms Cyckle Clubs klubhus. – Det gør vi altid. Nogle gange kører vi også til Rytterknægten og træner der. Vi træner mest på spor, og dem er der ikke mange af i Klemensker, forklarer Katja. Foto: Jesper Gynther
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT | 28. NOV 2021 • 16:40
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT
28. NOV 2021 • 16:40

For tre år siden begyndte Katja Madsen at køre mountainbike sammen med sin søn Valdemar, og siden har de begge været bidt af sporten.

Hvis man gerne vil dyrke en sport sammen med sit barn, så er mountainbike et godt bud. Det mener i hvert fald Katja Madsen fra Klemensker, for hun har haft rigtig mange gode oplevelser sammen med sin 10-årige søn Valdemar i løbet af de seneste tre år, hvor de har gået til sporten sammen.

– Det startede med, at Valdemar gerne ville ud og køre noget mountainbike, og så tænkte jeg, at der var nogen, der var nødt til at køre med ham, for han var kun syv år dengang. Så det blev så mig, og så er jeg blevet bidt af det, siger hun og forklarer, at de er til fællestræning hos Bornholms Cycle Club én gang om ugen, og derudover kører de også nogle ture bare de to sammen.

– Det afhænger lidt af, hvad dagligdagen har at byde på, om vi får kørt sammen i løbet af ugen. Det bliver desværre ikke så meget, som vi gerne ville, siger moren.

Det var en hård rute i vintercuppen, hvilket Katja Madsen også bemærkede. Foto: Jesper Gynther

Deltog i vintercuppen

Søndag formiddag deltog de begge i anden afdeling af Fri Bike Shop Søndergade 7's MTB cup på Den Grønne Ring i udkanten af Rønne, og det var en hård affære.

– Det var hårdt, men det er jo årstidsbestemt. Det er sindssygt mudret i øjeblikket. Jeg har selv sagt, at når man kun kører en gang om ugen, så er det ikke konditionen, der er det allerbedste, men det er fedt, og det er frisk, og man får pulsen op, og det er dejligt, siger Katja.

– Ruten var fed. Der var meget mudder, og nogle steder hvor man gled og lidt forskelligt. Det er godt, at det er udfordrende, fordi så bliver man bedre til det, siger Valdemar.

Når det kommer til, hvorfor de synes mountainbike er sjovt, så er de ikke i tvivl.

– Først og fremmest giver det god motion og frisk luft, men det er også spændingen i det. Og man leger lidt i det. Det finder let legebarnet frem i os alle. Uanset om man er 10 år eller 46 år, så er det sjovt, siger Katja.

– Jeg vil gerne gå til det, fordi man får noget motion og lidt forskelligt, og det er sjovt, siger Valdemar.

Valdemar måtte bruge kørebriller på grund af den megen mudder på ruten. Foto: Jesper Gynther