Mathias Christiansen er i verdens mest behagelige coronaboble: Har mulighed for strandtur på Bali

Mathias Christiansen er i verdens mest behagelige coronaboble: Har mulighed for strandtur på Bali
Mathias Christiansen har god mulighed for at restituere de kommende dage, inden han onsdag skal spille første kamp i World Tour-finalerne, som er sæsonafslutningen for verdens bedste badmintonspillere. Turneringen spilles nemlig på Bali, og selvom spillerne er i en coronaboble, så må de gerne tage på stranden eller på restaurant på det resort, hvor de bor. Arkivfoto: Ole Mik
NYHED | BALI | ABONNENT | 27. NOV 2021 • 15:45
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | BALI | ABONNENT
27. NOV 2021 • 15:45

Coronasikkerheden er i top til Indonesia Open, hvor allingeboen Mathias Christiansen i denne uge nåede hele vejen til semifinalen. Men modsat andre turneringer er livet i en coronaboble mere behagelig denne gang. Han kan nemlig både gå på restaurant og tage en tur på stranden, fortæller bornholmeren, som får fornøjelsen af at blive på den indonesiske værtsø Bali en uge mere, da han skal deltage i sæsonafslutningen for verdens bedste badmintonspillere.


– De viste endnu en gang, at de var bedre end os. Nu er det fjerde gang, at vi taber til dem inden for ti måneder, så de har fat i os.

Sådan siger Mathias Christiansen om lørdagens japanske modstandere i semifinalen i Indonesia Open. Christiansen og makkeren Alexandra Bøje fik ellers en ret god start på kampen og havde succes med mange ting, men desværre blev en 13-10-føring i første sæt sat over styr, hvorefter japanerne Watanabe og Higashino, som ligger nummer fire på verdensranglisten, vandt kampen med 21-16, 21-12.

– Vi lukker dem lige lidt for hurtigt ind i kampen, og så gav de aldrig rigtig slip, konstaterer Mathias Christiansen, der dog overordnet set er glad for semifinaleplaceringen i Indonesia Open, som er en Super 1000-turnering, og dermed er rangeret blandt de fire største turneringer i verden.

Undervejs blev det da også til flotte sejre over indonesiske par.

– Vi er meget tilfredse. Vi slår Indonesiens tre bedste par på stribe og på deres hjemmebane, så det er vi ret stolte af. Og så er det første gang, at vi er i en semifinale i Indonesia Open, og det er også første gang, at vi sammen er i en Super 1000-semifinale, så det er et kæmpe resultat for os, siger bornholmeren.

Klar til sæsonafslutning

Christiansen og Bøje skal i den kommende uge blive i Indonesien, for de skal deltage i World Tour-finalerne, hvor verdens otte bedste mixeddoublepar deltager. Enten mandag eller tirsdag trækkes der lod til to puljer med hver fire par, og så går kampene i gang onsdag, og finalen spilles søndag. Bornholmeren håber på, at parret også kan levere et godt resultat i den kommende uge.

– Jeg tænker, at mulighederne er udmærkede, siger han og fortæller, at det dog nok bliver svært at slå japanerne Watanabe og Higashino samt et thailandsk par, som ligger nummer to i verden.

– De er nok lige et niveau over resten, men resten der er med, dem kan vi sagtens både tabe og vinde til, så der er helt okay muligheder, siger han og fortæller, at han ser frem til at deltage i turneringen, som hverken han eller Bøje tidligere har kvalificeret sig til.

– Det er første gang, at nogen af os deltager i World Tour-finalerne, så det bliver også sjovt. Det er fedt at skulle være med denne gang. Det er de otte bedste par i verden, der er med, så vi er stolte af at være en af dem. Og vi er rigtig godt spillende for tiden, så vi vil også gerne se, om vi kan lave et resultat i næste uge, siger han og fortæller, at der nu skal restitueres de kommende dage efter de mange kampe, som parret fik spillet i denne uge i Indonesia Open.

Behagelig coronaboble

At restituere er der god mulighed for, da badmintonspillerne er indlogeret på et stort resort lige ved siden af hallen, hvor badmintonkampene spilles. På resortet bor alle spillerne og alle andre, der har med badmintonturneringerne at gøre, ligesom de ansatte på hotellet også sover der. Dermed er alle i én stor coronaboble. Christiansen og Bøje har været indlogeret på resortet i to og en halv uge og har nu en uge tilbage, da World Tour-finalerne ligesom Indonesia Open spilles på Bali.

Selvom det er lang tid på samme sted, så nyder bornholmeren denne coronaboble end del mere, end da han eksempelvis var tre uger i Bangkok for at spille turneringer tilbage i januar.

Vi må gerne andet end bare være på værelset. Vi kan gå ned på stranden, og vi kan bruge alle de oplevelser, der er, så det er super lækkert

Mathias Christiansen, badmintonspiller

– Forskellen er, at vi må gerne andet end bare være på værelset, fortæller han og forklarer, at de blandt andet gerne må spise på et af hotellets tre restauranter.

– Og vi kan gå ned på stranden, og vi kan bruge alle de oplevelser, der er, så det er super lækkert. Der er taget hånd om det hele, så det er virkelig et godt setup, siger han og fortæller, at planen er at holde en fridag i morgen, søndag, hvorefter den står på fysisk træning mandag og lidt badmintontræning tirsdag.

– Så det bliver nok nogle stille og rolige dage herover, hvor man skal få kroppen til at komme sig, fortæller han.

Efter World Tour-finalerne rejser parret hjem til Danmark, men her skal de kun være i tre dages tid, før de drager til Spanien for at spille VM, inden de så endelig kan tage på juleferie.