Martina er en af Bornholms mest talentfulde spillere: 'Golfbanen har altid været mit fristed'

Martina er en af Bornholms mest talentfulde spillere: 'Golfbanen har altid været mit fristed'
Den 21-årige golfspiller fra Aakirkeby træner flere gange om ugen, da hun er vild med sporten. Foto: Berit Hvassum
GOLF | BORNHOLM | ABONNENT | 3. JUL 2021 • 14:17
Jesper Gynther
Journalist
GOLF | BORNHOLM | ABONNENT
3. JUL 2021 • 14:17

Fredag den 4. juni satte Martina Schow Vomb fra Aakirkeby ny banerekord for kvinderne på Nexø Golf Klub med en runde på 71 bruttoslag og 64 nettoslag, inklusive fem birdies.

Den flotte runde er et godt eksempel på den flotte udvikling, som den 21-årige golfspiller har været igennem de senere par år. I 2019 blev hun klubmester, og i denne sæson er hun med på det nye ø-hold for kvinder, Team Golf Bornholm, der spiller mod modstandere ovrefra i danmarksturneringen.

Og selvom der ikke er mange andre på hendes alder, der spiller golf, så vil hun fortsætte med at dyrke sporten, som hun har gået til, siden hun var fire år gammel, fortæller hun til Bornholms Tidende.

– Jeg synes, det er sjovt at spille. Der er hele tiden elementer af spillet, som jeg kan fordybe mig i og blive bedre til, og der er jo aldrig to runder, der er ens. Der er altid noget, der kan gøres bedre, siger Martina Schow Vomb.

Foto: Berit Hvassum

Fordi man altid kan forbedre sig, så mener hun også, at hendes ellers virkelig flotte banerekord kunne have været endnu bedre.

– Det var sådan en runde, hvor det meste faldt i hak. Jeg fik nogle lange puts i hul, som gav birdie, og jeg traf bolden rigtig godt. Selvfølgelig lavede jeg også nogle frustrerende slag, men sådan er golf. Det kan man ikke helt undgå, siger hun og oplyser, at hendes banerekord var fem slag bedre, end hendes hidtil bedste runde på 18-hulsbanen.

At hun var i gang med at skrive sig ind i historiebøgerne i Nexø Golf Klub, var ellers ikke noget, som fyldte i hovedet på hende, da hun gik runden.

– Det var ikke noget, jeg tænkte så meget over. Jeg synes bare, det var en rigtig svær runde at gå, siger hun og fortæller, at hun gik runden sammen med sin storebror, som hun spiller meget golf med.

Martina har spillet golf i 17 år. Foto: Berit Hvassum

Startede som familieaktivitet

Det var da også storebrorens interesse for golf, der i første omgang fik hende til at begynde til sporten.

– Min storebror havde fundet mors golfsæt et sted og ville gerne prøve det, og så tog min mor mine brødre og mig med på golfbanen, siger Martina Schow Vomb, der som barn også spillede både fodbold og håndbold, men som nu udelukkende går til golf.

– Jeg bruger en del tid på det. Det har altid været mit fristed. Jeg kan bare rigtig godt lide at spille, siger hun og fortæller, at hun primært spiller om eftermiddagen og i weekenderne.

I denne sæson spiller hun som nævnt også på Team Golf Bornholm, så nu spiller hun ikke længere kun golf sammen med sin familie eller alene.

– Det kan jeg rigtig godt lide. Der er et andet sammenhold, og selvom man spiller matcherne individuelt, så spiller man jo som et hold. Så der er et helt andet fællesskab, end når man bare spiller alene, siger hun og oplyser, at da hun var barn, var der et par venner fra folkeskolen, der også spillede golf, men nu hvor hun er kommet i starten af 20'erne, så ser hun nærmest ikke andre golfspillere på hendes alder på de bornholmske baner.

Næste store turnering for Martina Schow Vomb bliver bornholmsmesterskaberne, som bliver spillet om en måned, og så skal ø-holdet spille den sidste runde af danmarksturneringen om halvanden måneds tid.

Foto: Berit Hvassum