Malthe og Ida kvalificerer sig til danske mesterskaber i svømning

Malthe og Ida kvalificerer sig til danske mesterskaber i svømning
De otte svømmere: Malthe Berlin, Ida Sohn, Filip Nielsen, Bertram Hallberg, Villiam Frandsen, Olivia Sommer, Christoffer Andersen og Tobias Ipsen og træner, Karl Christiansen. Privatfoto
NOTITS | ABONNENT | 19. SEP 2022 • 05:34
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS | ABONNENT
19. SEP 2022 • 05:34

Otte svømmere fra Rønne Svømmeklub var i weekenden den 17. og 18. september til stævne i Ringsted, og de satte mange personlige rekorder.

De otte svømmere, som var mellem 12 og 17 år, havde en herlig weekend, som både bød på fællesskab og store resultater, fremgår det af en pressemeddelelse.

– Der blev svømmet til den store guldmedalje, fortæller Jette Tvede Christiansen fra Rønne Svømmeklub og oplyser, at både Malthe Berlin og Ida Sohn vandt medaljer ved stævnet.

Ida var hurtigst af alle på 50 og 200 meter ryg og vandt guld. Ida vandt desuden sølv i 100 medley og 100 fri.

Malthe Berlin er tilbage efter længere skadespause, og det med flotte resultater. Det blev til en Bornholms Junior Rekord på 50 fri i tiden 24.63. Malthe fik sølv i 50 fri og 50 fly, bronze i 50 ryg og 100 medley.

Kvalificerede sig til danske mesterskaber

Der blev svømmet om andet end medaljer. Det blev svømmet om tider til kvalifikation til Danske Mesterskaber for de ældste svømmere og Regionsmesterskaberne for de yngste svømmere, og her blev der også jublet.

Malthe Berlin og Ida Sohn er kvalificerede til Danske Mesterskaber og Filip Nielsen og Villiam Frandsen er kvalificerede til Regionsmesterskaberne.

Den største oplevelse ved stævnet i Ringsted var dog helt sikkert søndagens mixholdkap, fortæller holdleder Benny Nielsen.

– Vores fire svømmere gav den alt, hvad de havde på 4x50 fri, og Olivia, som er 12 år og med til sit første stævne, svømmede den sidste tur og slog ind som den første i heatet. Det giver gåsehud. Fantastisk oplevelse, siger han.