Lokalt løbetalent fejrer sin fødselsdag med at sætte bedste tid

Det er ikke første gang, at børneløberen Lærke Dalsgaard Pelsen fejrer sin fødselsdag, mens hun deltager i Etape Bornholm. Video: Jesper Gynther
NYHED | ABONNENT | 27. JUL 2022 • 17:56
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ABONNENT
27. JUL 2022 • 17:56

I mandags satte løbetalentet Lærke Dalsgaard Pelsen bedste tid på børneruten i Hasle, og onsdag gentog hun kunststykket på etapen i Almindingen. Det var samtidig en god måde at fejre hendes 13 års fødselsdag på. 

Lærke Pelsen fik en perfekt start på dette års Etape Bornholm, da hun blev den hurtigste pige på mandagens første etape i Hasle.

Hun var blot 14 minutter og 36 sekunder om at gennemføre den 3,4 kilometer lange rute, som børn op til 14 år kan deltage i, og det kom som lidt af en overraskelse for hende selv.

– Det gik enormt godt, og jeg havde ikke forventet, at det ville gå så godt, siger hun og fortæller, at hun fik ekstra gejst før starten.

– Der var nogle, som vi kender, som var herover, som sagde, at jeg skulle løbe hurtigt. Det gav mig motivation til at gøre det så godt, som det nu gjorde.

Onsdag ventede 2,9 kilometer i Almindingen, hvor terrænet var mere kuperet, og her håbede hun på at kunne sætte bedste tid igen.

– Jeg synes, det er rart at løbe ude i skoven, for der er det nemmere at løbe for mig end på asfalt, så jeg tænker det bliver godt, sagde hun, inden hun løb ud på ruten.

Det gik da også rigtig godt for den unge løber, for hun levede op til sine egne forventninger og satte igen bedste tid. 11 minutter og 32 sekunder var hun om at gennemføre onsdagens etape.

Lærke Dalsgaard Pelsen har haft grund til at smile i dag, for hun satte bedste tid og kan samtidig fejre sin 13 års fødselsdag. Foto: Jesper Gynther

Skal fejres hos bedsteforældrene

Onsdag er en stor dag for Lærke, og det skyldes ikke kun, at hun skulle løbe i Almindingen. Hun har nemlig fødselsdag og fylder 13 år. Fødselsdagen blev fejret hjemme hos forældrene i Nyker med brunch om morgenen, og efter løbet skulle hun fejres hos bedsteforældrene med kage om aftenen.

Hun har ikke noget imod at bruge noget af sin fødselsdag på at deltage i etapeløbet, som hun har været med til hvert eneste år, siden hun var seks.

– Det er et fedt løb, og i år går jeg efter at vinde. Generelt vil jeg også gerne sætte de bedste tider, jeg nu kan, for løb betyder en del i mit liv, og det har det gjort i mange år, siger Lærke, som tidligere trænede i Viking Atletik, men nu træner for sig selv hjemme i Nyker et par gange om ugen.

Det er ellers ikke, fordi hun kommer fra en løbefamilie.

– Vi har nogle venner, som løber rigtig meget, men ellers er der ikke så mange i min familie, som gør det, siger hun og fortæller, at hun regner med at stille op i de voksnes rækker til Etape Bornholm, når hun fylder 15 år. Børnerækken har tredje og sidste etape på fredag i Rønne.