Landets mest loyale rytter: Toft tager sæson nummer 12 på holdet

Landets mest loyale rytter: Toft tager sæson nummer 12 på holdet
Martin Toft Madsen (nummer tre fra venstre) var med, da BHS-PL Beton Bornholm tidligere på efteråret vandt sølv ved DM i holdløb. "Jeg har forlænget med BHS-PL Beton Bornholm, da jeg føler mig godt tilpas her og har mulighed for at satse på de løb, som jeg gerne vil, og samtidig lære fra mig til de unge ryttere", siger han. Arkivfoto
NOTITS | 19. NOV 2022 • 10:03
Jakob Nørmark
Journalist
NOTITS
19. NOV 2022 • 10:03

BHS-PL Beton Bornholm får igen i 2023 glæde af veteranen og enkeltstartsspecialisten Martin Toft Madsen.

Veteranen Martin Toft Madsen har forlænget sin kontrakt med BHS-PL Beton Bornholm. Enkeltstartsspecialisten er nu den rytter i Danmark, som har kørt flest sæsoner i streg for det samme hold. Han skal i gang med sin 12. sæson for det bornholmske mandskab. 

Cykelholdet og Martin Toft Madsen, der begyndte at køre elitecykelløb i en relativt høj alder, har udviklet sig i takt sammen, og derfor er det stadig et godt match, mener sportsdirektør Christian Juul Andreasen.

– Toft er blevet en meget vigtig del af vores setup og kultur. Han leverer i dag et stort stykke arbejde i forbindelse med optimering og valg af udstyr samt i kulissen med at sprede vores værdier i kulturen på vores cykelhold blandt vores ryttere. Toft er et lige så fantastisk menneske, som han er en fremragende cykelrytter, og hvert år er han en verdensklasseholdkammerat, mens han stadig selv leverer resultater i topklasse, som vi sidst så for en måneds tid siden, da han kørte lige op med verdenseliten til Chrono des Nations-enkeltstarten, siger sportsdirektør Christian Juul Andreasen.

Ved enkeltstarten Chrono des Nations blev den 37-årige ingeniør nummer fire foran adskillige World Tour-profiler, som kort forinden havde deltaget i verdensmesterskaberne. Ved DM-enkeltstarten i juni måtte han nøjes med sjettepladsen, da formen ikke var helt i top. De seks forudgående år havde han ellers taget medalje på enkeltstarten til DM.

– Jeg synes, jeg startede fint i 2022-sæsonen, men døjede lidt med sygdom i slutningen af foråret, som betød, at midten af sæsonen ikke helt blev som håbet og specielt DM ikke blev ramt helt i topform. Jeg kom dog heldigvis oven på igen i anden halvdel af sæsonen og fik sluttet godt af til bl.a. SM (sjællandsmesterskabet) i enkeltstart og Chrono des Nations i Frankrig, siger Martin Toft Madsen i en pressemeddelelse, som holdet har udsendt.

– Jeg håber personligt, at jeg stadig kan køre med om de sjove placeringer i de løb, som jeg satser på, som nok primært bliver enkeltstarter, og samtidig hjælpe holdet og de andre ryttere i de andre løb, siger Martin Toft Madsen, der i 2019 var manden bag det bornholmske cykelholds hidtil eneste sejr i Postnord Danmark Rundt – naturligvis på enkeltstart.

Martin Toft Madsen er BHS–PL Beton Bornholms 12. offentliggjorte rytter for 2023-sæsonen.