Kvinder søges: Ingen vil løbe mod Miriam

Kvinder søges: Ingen vil løbe mod Miriam
Podiet blev ikke fyldt helt ud hos kvinderne. Kun Miriam Asvarisch stillede nemlig op. Foto: Jesper Gynther
ORIENTERINGSLØB | ALMINDINGEN | ABONNENT | 17. OKT 2021 • 13:48
Jesper Gynther
Journalist
ORIENTERINGSLØB | ALMINDINGEN | ABONNENT
17. OKT 2021 • 13:48

I dag blev der løbet bornholmsmesterskaberne i orienteringsløb. Vinderne hos kvinderne blev Miriam Asvarisch, som måtte stå alene på podiet efter løbet. Ingen andre kvinder stillede nemlig op i damerækken til stor ærgrelse for guldvinderen, der savner nogen at konkurrere mod.


– Jeg var nogle steder, hvor jeg måtte stoppe op, men nu havde jeg jo masser af tid, for jeg havde ingen konkurrenter, så jeg gav mig god tid til at tjekke en ekstra gang, om jeg var på rette vej, siger Miriam Asvarisch, der i dag vandt BM i klassisk orienteringsløb, der blev afviklet på en syv kilometer lang kuperet rute i Almindingen.

Hun vandt uden kamp, for ingen andre kvinder stillede op på mesterskabsbanen. Derfor kunne det også betale sig at være ekstra grundig i dag ved posterne.

– For det ville jo være ærgerligt at komme hjem fra ruten og finde ud af, at man har taget en forkert post og så blive disket, siger hun og fortæller, at det gik helt katastrofalt dårligt med at finde den første post, men derefter var det en rolig og fin tur, selvom regnen piskede ned fra himlen.

Rivaler søges

Til næste år håber hun, at der kommer nogle konkurrenter.

– Vi er alt for få kvinder i orienteringsløb. Der er en eller to andre, som er skadet, så det var lidt ærgerligt, for det giver jo lidt mere spænding, og det er ikke samme fornemmelse at få en pokal med hjem, når man ikke har haft nogen konkurrenter, siger Miriam Asvarisch.

– Men hellere én kvinde end ingen kvinde. For til BM i kortdistance var der slet ingen kvinder, for der var jeg ude at rejse. Jeg ved ikke, hvad vi skal gøre, siger hun med henvisning til, at BM i kort- og langdistance orienteringsløb blev afviklet tidligere på året.

 


Troels vandt BM for tredje gang i træk: 'Nu skal jeg have et varmt bad'

Troels Thøgersen er ved at skrive sig ind i historiebøgerne som den mest vindende herre ved bornholmsmesterskaberne i orienteringsløb.

Podiet for herrerne blev med Troels Thøgersen (i midten) som guldvinder, Flemming Munch Hansen (th.) tog sig af sølvet, mens Andreas Bøgsted Møller vandt bronze. Foto: Jesper Gynther

Af Jesper Gynther

ORIENTERINGSLØB

Der skal endnu en sølvplade med Troels Thøgersens navn på vandrepokalen. Det står fast, efter han søndag vandt bornholmsmesterskaberne i klassisk orienteringsløb, der blev afviklet på en 8,3 kilometer lang rute i Almindingens kuperede terræn.

Vindertiden blev på en time og otte minutter, hvilket var fem minutter foran nummer to, Flemming Munch Hansen.

– Jeg havde egentlig troet, at Flemming han tog den i år, men det gjorde han heldigvis ikke, fortæller Troels Thøgersen, som dermed vandt BM for tredje år i træk, hvilket ikke særlig mange andre har gjort før ham.

– Det gik ellers dårligt i starten. Jeg brugte alt for lang tid på den første post og også på den anden post, og så bliver jeg nødt til at sætte fart på. Og så går det faktisk okay derude.

– Jeg ved, at lige bag løber Flemming. Han startede to minutter efter mig, og han skal helst ikke se, at jeg har fejlet på de første poster i hvert fald, for så vil han nok bare hægte sig på mig, fortæller Troels Thøgersen, der er helt gennemblødt af regnen, da han kommer i mål.

Det gør ham dog ikke noget.

– Det er egentlig okay. Det er meget rarere at løbe i frem for i 30 graders varme. Så bliver man automatisk nedkølet. Men i dag var det lige vådt nok, synes jeg. Og meget sumpet. Man falder ude i moser og grøfter, og så havde vi en post ved Lilleborg, hvor der er klipper, og det var mega glat, fortæller han og afslører, at der nu venter en helt speciel fejring af triumfen.

– Uha. Det er bare hjem i et varmt bad, tror jeg, siger han.

En pokal man gerne vil vinde

Flemming Munch Hansen ærgrer sig over, at det ikke lykkedes ham at snuppe førstepladsen. De seneste år har han kæmpet med at komme tilbage fra en skade - et overrevet korsbånd - og formen har været god på det seneste.

– Det er først i år, at jeg har syntes, at jeg kunne give den gas. Og faktisk så har jeg slået Troels i de to sidste løb, hvor vi har løbet mod hinanden, så jeg håbede, at jeg kunne klare den i dag.

– Det er ærgerligt, at det ikke lykkedes, for det er en pokal, man gerne vil vinde, siger han og giver sit bud på, hvorfor det gik, som det gik:

– Jeg gav den for meget gas i starten for at prøve at nå op til ham. Og så er han hurtigere end mig, så jeg skal lukrere på, at han fejler derude, og det gør han så ikke nok.

Mountainbikerytter fik bronze

På tredjepladen kom Andreas Bøgsted-Møller, der også er kendt for at være en rigtig god mountainbikerytter. Han har løbet orienteringsløb, siden han flyttede til Bornholm for 20 år siden, og som han siger: Der findes jo ikke nogen steder i Danmark, der er bedre til at løbe orienteringsløb end her.

Hvordan er forskellen på orienteringsløb og så cykling, som du også dyrker?

– Almindelig mountainbike- og orienteringsløb er to helt forskellige ting. Det ene bruger man hovedet, og det andet er bare rent tonseri og lidt teknik.

– Orienteringsløb er mere mentalt skak og så noget kondition oveni, hvis man navigerer dårligt. Hvis man navigerer godt, så kan det være, at man slet ikke får behov for sin kondition, siger han og afslører, at han faktisk foretrækker adventurerace, hvor man kombinerer orienteringsløb med enten mountainbike eller kajak eller noget helt andet.