Indonesien slukker bornholmers gulddrømme ved VM: 'Jeg er pisseærgerlig'
Mathias Christiansen er ude af Thomas Cup. Arkivfoto: Ole Mik

BADMINTON | AARHUS
16. OKT 2021 • 18:06
Af: Ritzau/Jesper Gynther

Indonesien slukker bornholmers gulddrømme ved VM: 'Jeg er pisseærgerlig'

Mathias Christiansen fik ikke opfyldt sin drøm om at vinde VM for herrelandshold på dansk grund. I dag tabte Danmark nemlig semifinalen til Indonesien.


Det var de danske singler, som skulle bære det tungeste læs i Thomas Cup-semifinalen mod Indonesien, men en træt Anders Antonsen blev nedkæmpet, og så måtte Danmark se sig slået med 1-3 i holdkampen. Dermed må Danmark nøjes med bronze, mens de to mest vindende nationer i turneringens historie, Kina og Indonesien, spiller om guld søndag i Aarhus.

Det begyndte ellers godt, da Viktor Axelsen vandt over Anthony Ginting, verdens nummer fem, i den første singlekamp. Ingen kan matche OL-guldvinderen for tiden, og man fik til tider nærmest medlidenhed med den klejne indoneser, som blev kostet rundt på banen og tabte 9-21, 15-21.

Christiansen skulle holde liv i Danmark

Derefter tabte herredoublen Kim Astrup og Anders Skaarup mod verdens gennem flere år stærkeste double, Kevin Sukamuljo og Marcus Gideon, og da Anders Antonsen tabte til Jonatan Christie i single, så var det op til bornholmske Mathias Christiansen og Frederik Søgaard at holde Danmark i live.

Herredoublen var dog på en svær opgave, for det var på papiret den sværeste kamp for danskerne. Modstanderne, Fajar Alfian og Muhammad Rian Ardianto, er nummer syv i verden, mens de to danskere normalt ikke spiller sammen.

Det krævede et mindre mirakel at tvinge holdkampen ud i en femte og afgørende kamp med ansvaret i rutinerede Hans-Kristian Vittinghus' hænder, og desværre for danskerne var miraklernes tid forbi. Søgaard og Christiansen kunne ikke stille noget op mod de stærke indonesere, som tog sejren med 21-14, 21-14.

Modstanderne var bedre

Det var da også en skuffet – men fattet – Mathias Christiansen, der udtalte sig til TV2 Sport efter nederlaget.

– Jeg er sgu ærgerlig. Det er ikke sjovt at tabe den afgørende på hjemmebane, fortalte han og slog fast, at parret rigtig gerne ville have tvunget semifinalen ud i en femte og afgørende kamp, som Kristian Vittinghus eventuelt skulle have spillet.

– Jeg er pisseærgerlig, men samtidig må vi også erkende, at vi er op mod en bedre modstander i dag. Vi var fint med i starten, men da de fik slået hullet, så kunne vi ikke være med. Vi gjorde vores bedste, men det var bare ikke nok i dag, fortalte Mathias Christiansen, som fulgte intenst med i Anders Antonsens kamp, inden han selv skulle i aktion.

– Man kom hele følelsesregistret igennem i opvarmningen, for det bølgede meget i Anders' kamp, fortalte bornholmeren, som tilbage i 2016 vandt guld til Thomas Cup, men altså må nøjes med bronze denne gang.Flere nyheder