I marts brækkede Ciljas pony sit ben. Nu ligger hun nummer et på ranglisten

I marts brækkede Ciljas pony sit ben. Nu ligger hun nummer et på ranglisten
Cilja Folman Westh fik en ny pony i april, og samarbejdet er gået over alt forventning. Den nye pony, Solvangs Morning Surprice, har således ført bornholmeren til tops på den danske militaryrangliste for ponyer. Privatfoto
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT | 18. DEC 2021 • 05:30
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT
18. DEC 2021 • 05:30

I marts mistede Cilja Folman Westh sin stjernepony, og dermed blev drømmen om store præstationer midlertidigt sat på pause. Nu har hun dog fået en ny pony, og den har på bare et halvt år ført bornholmeren til tops på Dansk Ride Forbunds militaryrangliste for ponyer.


14-årige Cilja Folman Westh gik ind til 2021 med store forhåbninger om at vinde medaljer til danmarksmesterskaberne og de nordiske mesterskaber i military for ponyer, men den drøm sluttede brat, da hendes stjernepony en eftermiddag i marts pludselig stod på folden med et brækket ben.

Det kan godt tage noget tid at få trænet en ny pony op, men den udfordring tog Cilja på sig, da der måneden efter blev indkøbt en ny pony med navnet Solvangs Morning Surprice.

Efter de to havde arbejdet på at lære hinanden at kende og fik prøvet nogle stævner af, må man bare konstatere, at de er et super godt match. De opnåede således en andenplads ved DM individuelt og en andenplads ved DM hold samt en andenplads til NM for hold. Derudover er det blevet til en del fine resultater til de forskellige stævner fra maj til oktober.

De flotte præstationer betyder, at Cilja F. Westh med sin pony Solvangs Morning Surprice nu slutter året af som nummer et på Dansk Ride Forbunds militaryrangliste for ponier.

Målet næste år er igen DM og NM samt at kvalificere sig til EM, fortæller Ciljas mor, Cathie Westh.

Stolt bornholmsk tradition

Ved at slutte som nummer et på militaryranglisten for ponyer, så skriver Cilja F. Westh sig i øvrigt ind i en stolt bornholmsk ridetradition. En bornholmsk rytter har således formået at slutte året på førstepladsen lige siden 2016, kun med undtagelse af 2017.

Siw Kaas gjorde det i både 2019 og 2020, og også i år har den nu 16-årige rytter holdt sig til i toppen af ranglisten sammen med sin pony Hesteklewas Be My Best Smokey. Hun ender således året på en tredjeplads, og dermed er podiet i år fyldt op med to bornholmske ryttere.

På andenpladsen finder man Thilde Holm Petersen med ponyen Fairytale of Kahlil OX.

Ranglisten kan ses her

Siw Kaas og ponyen Hesteklewa Be My Best Smokey har vundet ranglisten de to foregående år, men må i år tage til takke med tredjepladsen. Arkivfoto