Historisk præmie til pinsematch: Bil på højkant

Historisk præmie til pinsematch: Bil på højkant
Der er en Citroën C1 på højkant som hole-in-one præmie på hul 15 til Citroën Stenseby Pinsematch i Nexø Golfklub, der spilles 2. pinsedag. Pressefoto
| ABONNENT | 9. MAJ 2021 • 12:19
Jesper Gynther
Journalist
| ABONNENT
9. MAJ 2021 • 12:19

GOLF

Til dette års Citroën Stenseby Pinsematch i Nexø Golfklub, der spilles mandag den 24. maj, er der lidt mere at spille om end normalt. Turneringssponsoren har nemlig sat en spritny Citroën C1 på højkant som hole-in-one præmie, og det er den største præmie nogensinde i klubbens historie, fortæller formand Berit Myhre.

– Vi håber på, at både vores egne medlemmer og gæster udefra vil deltage i turneringen og gøre alt for at vinde den fine præmie, fortæller hun til Bornholms Tidende.

Hvor vildt er det, at der er en bil i præmie til jeres turnering?

– Det er vildt. Normalt, hvis man laver en hole-in-one i en af vores turneringer, er der en køkkenmaskine eller en glasskål og en flaske sprut i præmie, som har en værdi af 6.000-7.000 kroner. Så lige pludselig i denne turnering er der en præmie, som er 100.000 kroner værd.

Det minder lidt om de turneringer, man ser i fjernsynet?

– Ja, det kan man godt sige. Men hos os vil bilen stå ved tee-stedet, hvor man slår fra, hvor man i de store turneringer, som man ser i fjernsynet, plejer at sætte bilpræmien på halvvejen af hullet. Det tør vi dog ikke, siger hun og griner.

Bolden kan trilles i hul

Formanden fortæller, at der tidligere er blevet lavet hole-in-ones i klubbens forskellige turneringer, men det er ikke tit, at det sker. Et par gange om året, gætter hun på. Det kan derfor sagtens være, at det sker igen til pinsematchen, hvor det er på hul 15, at der er en bil på højkant.

Selvet hullet er nedad bakke hele vejen, og så er der en sandbunker på hver side af greenen. Herrerne skal spille 177 meter og damerne 157 meter på hullet. Hul 15 er derfor rimelig lang, men til gengæld er sværhedsgraden ikke så stor, fordi det går nedad, og man skal ikke over nogen træer, så man kan i princippet trille den hele vejen ned i hul, hvis man er heldig nok.

Hvordan skal man spille hullet for at øge sin chance for at få den i hul på førsteslaget?

– Det kommer an på, hvor god en spiller man er. Der er jo større chance for dem, som vitterligt kan slå bolden, så den lander 20 centimeter før hullet, og så er der så meget spin i den, at den hopper lige det lille sidste stykke frem i hul – eller at man slår den en halv meter bagved hullet, og så er der bagspin i den, og så hopper den tilbage i hullet. Det kræver både held, men også at man er dygtig til at kende sine afstande og kan lande den på den rigtige linje.

– Men det er ikke udelukket for os andre, som er mindre gode. Min gamle mor lavede et hole-in-one, før hun døde, ved at slå et heldigt slag, der landede på fairway, og så trillede den hele vejen til greenen og gik i hul. Alle kan gøre det, når der ikke er forhindringer foran.

– Det gode ved det her hul, rent psykologisk, er nemlig, at der ikke er noget vandhul på banen. Det er sådan noget, der drager ens snydehjerne. Der er en bunker på hver side af greenen, men vand er altid værre, sådan rent psykologisk. Det er noget med, at man kommer til at fokusere for meget på, at man ikke må slå i vandet, og så kigger man på vandet, og så sker det alligevel, siger hun.

Forventer flere deltagere

Berit Myhre fortæller, at ideen om en bilpræmie kommer fra sponsoren selv, Citroën Stenseby, som syntes, det kunne være sjovt at prøve det af og se, om der kunne være en, som var heldig og dygtig på dagen til at lave et hole-in-one.

Uanset om dét lykkes eller ej, forventer formanden for golfklubben, at der vil være flere end normalt, som deltager i pinsematchen.

– Jeg håber da på, at vi kunne komme op omkring 150 deltagere. Normalt er vi omkring 100, og på de store matcher med ekstrapræmier kan vi være omkring 120. Men nu er det første gang, at vi har en præmie i den her størrelsesorden, så derfor forventer vi, at der er nogle flere, der lige vil give det chancen.

– Det kan være, at der er mange af de gode spillere, som måske ikke altid "gider" spille med i en almindelig turnering, som måske alligevel godt gider stille op for at se, om man kunne tage 100.000 med hjem, siger hun og fortæller, at hun håber meget på, at det vil lykkes for en af deltagerne at få bolden i hul på førsteslaget på hul 15.

– Det vil være så fedt. Jeg håber virkelig, den bliver afsat. Det bliver spændende og sjovt at følge, siger hun.


Hole-in-one-forsikringer

Når der spilles om præmier for at få bolden i hul på førsteslaget, er det ikke alle huller, der kan bruges til sådan en konkurrence. I hvert fald ikke, hvis man ønsker at tegne en forsikring i tilfælde af, at der skulle blive mere end én, som formår at lave hole-in-one.

Det fortæller Berit Myhre, der er formand i Nexø Golfklub.

– De helt korte huller, der kan man slet ikke lave sådan en konkurrence, fordi der skal laves forsikringer på det. Man skal forsikre sig, og det koster en pæn klat penge.

– Der er nogle specialiserede hole-in-one-forsikringer, og forsikringsselskaberne vil ikke tilbyde forsikringer på for korte huller, fordi så er der simpelthen for stor chance for, at de skal betale, siger hun og fortæller, at der derfor til årets pinsematch spilles om hole-in-one-præmie på klubbens hul 15, som er 177 meter for herrerne og 157 meter for damerne, hvilket er en mellemting i størrelse.