Her går det godt: Medlemstal skyder i vejret

Her går det godt: Medlemstal skyder i vejret
Rigtig mange er begyndt at spille golf. Arkivfoto: Jacob Jepsen
GOLF | BORNHOLM | ABONNENT | 5. OKT 2021 • 19:33
Jesper Gynther
Journalist
GOLF | BORNHOLM | ABONNENT
5. OKT 2021 • 19:33

Aldrig nogensinde før har så mange danskere spillet golf, viser nye tal fra Dansk Golf Union. På Bornholm handler det om at fastholde de mange nye medlemmer, fortæller de lokale klubber.


Der har aldrig været flere golfspillere i Danmark. Det viser den årlige, officielle opgørelse over antallet af golfspillere i Danmark, som Dansk Golf Union netop har offentliggjort.

Der er nu 164.130 aktive medlemmer af danske golfklubber, hvilket er næsten 10.000 flere end for et år siden. Det er samtidig en klar rekord i sportens historie i Danmark.

Også på Bornholm er medlemstallet vokset. I de fire klubber Bornholms Golfklub, Nordbornholms Golfklub, Nexø Golfklub og Gudhjem Golfklub er det samlede medlemstal vokset til 1931 i 2021, hvilket er 110 flere end sidste år.

Det er en udvikling, som selvsagt glæder klubberne.

– Vi har aldrig været flere, så det står rigtig fint til, fortæller Berit Myhre, der er formand for Nexø Golfklub, der nu har 418 medlemmer – 18 flere end sidste år.

– Vi har fået mange nye medlemmer og mange medlemmer ovrefra. Vi har også mange gæster på vores bane igennem året, fortæller hun.

Boom på begynderforløb

Bornholms Golfklub har også formået at tiltrække en masse nye medlemmer. Klubben har nu 432 medlemmer, hvilket er 36 flere end sidste år.

– Vi har i hvert fald det sidste halvandet år haft et boom af både folk på vores begynderforløb og nye medlemmer også, fortæller formand Mette Munch Mikkelsen, der glæder sig over, at mange af de nye spillere er i den arbejdsdygtige alder.

– Pensionister er også hjertelig velkommen, men vi er rigtig glade for de lidt yngre, for de kan forhåbentlig være i klubben i flere år.

Der er dog ikke tale om ny medlemsrekord i klubben.

– Da klubben var rigtig godt kørende, var vi omkring 800 medlemmer, så vi er ikke større end nogensinde før. Men vi er større end de sidste fem år, siger hun og forklarer, at udviklingen kan skyldes, at der i dag er mange flere idræts- og fritidstilbud at vælge mellem for bornholmerne, end der har været tidligere.

Spillere med sukkersyge og hjerteproblemer

I Nordbornholms Golfklub er medlemstallet nu på 350, hvilket er 34 flere end sidste år. Formand Jakob Friis tror, at det er coronaen, der har fået folk til at strømme til klubben.

– Det er nok en positiv effekt af corona, fordi det var en af de sportsgrene, man kunne dyrke, siger han og oplyser, at de nye medlemmer er en blanding af folk, der tidligere har dyrket sporten og nu taget den op igen, og så helt nye der aldrig tidligere har prøvet at spille.

– Og så har vi også selv prøvet at gøre en aktiv indsats for at få folk med sukkersyge og hjerteproblemer til at begynde. Golf er jo en sund sport, hvor man kan komme ud og gå i naturen, og det tager ingen skade af, siger han og oplyser, at han ikke ved, om der historisk set har været flere medlemmer i klubben tidligere, men han er dog sikker på, at siden han blev formand for fire år siden har medlemstallet ikke været bedre end nu.

– Der er en absolut stigende interesse for golf, og den håber vi holder ved, siger han.

Sluset ind i golfens verden med mesterlære

Spørgsmålet er, hvordan man fastholder de nye spillere. Det er nemlig det vigtigste at have fokus på nu, fortæller klubberne.

– Jeg håber, vi kan holde kadencen, siger Mette Munch Mikkelsen.

– Vi har gjort en stor indsats i at rekruttere nye medlemmer, og nu skal vi fastholde dem. Vi skal gøre det attraktivt også at blive i klubben, for ellers er det lige meget, hvis de melder sig ud igen efter et år, siger hun og fortæller, at klubben derfor også er meget optaget af at indlemme de nye spillere i det sociale liv i klubben.

– Golf er meget en individuel sport, så man kan som ny godt blive lidt alene. Derfor skal vi sørge for, at de lærer nogle at kende og have nogle at spille med og have tilbud, så de kan komme og spille med nogle andre. De sociale relationer gør, at folk bliver ved med at komme, siger hun.

Samme tilgang har man hos Nordbornholms Golfklub.

– De nye bliver "nurset" hos os. Vi har også en faderordning med ældre medlemmer, der spiller med begynderne. Så lærer de hinanden at kende og bliver sluset ind i golfens verden med mesterlære, fortæller Jakob Friis.

– Man er ikke bare medlem af en goldklub, men også et fælleskab, og når man er derude på banen, så glemmer man hvor lang tid man er der, fordi tiden flyver af sted i godt selskab, siger han.

Gudhjem Golfklub er også gået frem. Klubben har nu 731 medlemmer, hvilket er 22 flere end sidste år.