Hasles træner kritiserer regel: 'Det er forkert, at man får frataget point'

Hasle ligger suverænt i spidsen af Bornholms bedste række. Men når slutspillet går i gang, starter førstepladsen med seks point, andenpladsen med fire point, tredjepladsen med to point og fjerdepladsen med nul point (i denne sæson er femtepladsen dog også med i slutspillet). Det system er Hasles træner ikke tilfreds med. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
FODBOLD | BORNHOLM | ABONNENT | 24. OKT 2021 • 15:45
Jesper Gynther
Journalist
FODBOLD | BORNHOLM | ABONNENT
24. OKT 2021 • 15:45

Med gårsdagens sejr over Nexø skal meget gå galt, hvis ikke Hasle beholder førstepladsen i grundspillet af Bornfiber Ligaen. Klubben fører nemlig med mange point til de nærmeste forfølgere - men ikke alle point følger med over i slutspillet, og den struktur kritiserer Hasles træner.

Lørdag spillede Hasle - som er topholdet i Bornholms bedste række - sin sidste kamp i efteråret. Nexø 2 gæstede Hasle Stadion, og det blev en tæt affære.

Nexø kom bedst fra land og fik scoret allerede efter tre minutter, da Patrick Råbygård Ambrosen sendte bolden i kassen.

– Det var lidt vores egen skyld, for vi fik nærmest spillet bolden fri til ham, fortæller Hasles træner, Mathias Jensen, om åbningsmålet.

Hasle fik udlignet til 1-1 blot tre minutter senere, da Jonas Pedersen scorede på en assist af André Kahlenberg. I starten af 2. halvleg kom Hasle også foran, da Thobiasz Hansen scorede på et oplæg af Nichlas Falk Poulmann. Men med et kvarter tilbage af kampen fik Nexø udlignet, igen på mål af Patrick Råbygård Ambrosen.

– Det var en meget lige kamp med mange chancer, og så får vi fightet os til at vinde til sidst, fortæller Mathias Jensen, der så Nichlas Falk Poulmann score det afgørende mål to minutter før tid på oplæg af Jonas Pedersen.

– Nexø har lidt større chancer end os, og det kunne have tippet begge veje. Men vi fik puttet den ind på vores chancer, og Nexø er ikke dygtige nok på deres chancer, konstaterer Hasle-træneren.

Overvintrer på førstepladsen

Med sejren overvintrer Hasle nu på førstepladsen i Bornfiber Ligaen. Holdet har 28 point, hvilket er seks point flere end Knudsker på andenpladsen og 11 point flere end Nexø på tredjepladsen, der dog har spillet en kamp færre.

– Det er jo gået langt bedre, end hvad vi kunnet have håbet på. Vi fører ret stort til de næste, og det havde vi nok ikke regnet med, da vi startede sæsonen, siger Mathias Jensen, der forklarer den gode formkurve med, at holdet har mange gode spillere, som træner meget.

– Vores spillere kommer altid til træning, så vi er altid mange til træning, og det betyder noget, når man skal spille kamp, siger han.

Kritik af struktur

Fordi afstanden til forfølgerne er så stor, så forventer Hasle-træneren, at holdet vil beholde førstepladsen i grundspillet. Han ærgrer sig dog over, at man ikke får alle point med sig over i slutspillet.

– Når et hold fører stort, så er det ærgerligt, at man ikke får fortjeneste for det. Et mesterskab er jo et maraton, og det er forkert, at man får frataget point. Det er fint nok, at der er et slutspil, men det er forkert, at man får frataget point, siger han og forklarer, at det mente han også i den forgangne sæson, da Viking førte stort inden slutspillet.

På tirsdag skal Hasle i øvrigt have spillermøde, hvor man skal snakke om, hvad man vil lave i vinterpausen - om man eventuelt skal på træningslejr, og hvor tit der skal være træning.