Hasle var chanceløs - NB vinder første udesejr

Hasle-angriberne havde det svært mod velspillende Husum - her Jonas Pedersen, der mod slutningen af 2. halvleg måtte udgå med en skade i den ene læg. Foto: Søren Jensen
Journalist

Heller ikke i fjerde forsøg lykkedes det Hasle at hive den første hjemmesejr i land i Københavnsserien. Bedre gik det for NB Bornholm, som vandt sin første sejr på udebane.

De 275 tilskuere, der denne lørdag skæppede godt i klubkassen, måtte konstatere, at overmagten i skikkelse af Husum var for stor for Hasle. Gæsterne rejste hjem med en sejr på 4-0 (2-0).

Hasle stillede for første gang op i noget, der skulle ligne stærkeste opstilling, og "de blå" fulgte da også hæderligt med i 1. halvleg. Men heller ikke mere end det, for angrebsmæssigt havde hjemmeholdet ikke meget at byde ind med.

Af mangel på kvalificerede afleveringer løb midterangriberen Malthe Espersen mest forgæves, og på midtbanen virkede den nygifte Admir Muric, der for første gang figurerede i startopstillingen, både tung og utrænet.

De to Hasle-spillere fik da også en pause i 2. halvleg, men uden at det fik den ønskede effekt. Hvor Husum før pausen havde en overvægt i spillet, der lignede 75-25, så var spilfordelingen måske 90-10 i københavnernes favør i de sidste 45 minutter. På den baggrund var Husum-sejren på 4-0 ikke ét mål for stor.

To mål i hver halvleg

Chancemæssigt lykkedes det dog Hasle at holde gæsterne nogenlunde fra fadet i 1. halvleg, og der skulle et fremragende, dykkende langskud fra David Skovborg Mortensen til, før det blev 1-0 til Husum efter 26 minutters spil.

I det 45. minut fik en totalt udækket Rasmus Rosenborg frit løb i venstre side, og hans flade indlæg til den forreste stolpe sparkede Christoffer Theodor Stage lige så nemt i kassen til 2-0.

I 2. halvleg øgede Emil Hindsberg til 3-0, efter at målmand Mathias Møller først havde blokeret et skud fra højre side af straffesparksfeltet, og ti minutter før tid var det Marius Persson, der med endnu et fremragende langskudsmål sørgede for slutresultatet 4-0.

Hasle havde helt ærligt kun et skud på mål, og det faldt først fem minutter før tid. Anfører André Kahlenberg fik en løs chance midt i straffesparksfeltet, men bankede bolden en halv meter ved siden af Husum-målet.

De gulblusede fra Nexø har fået vind i sejlene. Lørdag blev Hvidovre besejret. Foto: Erik Sv.

NB Bornholm vinder første udesejr

Weekenden gik noget bedre for NB Bornholm, som lørdag skulle til Hvidovre og forsøge at vinde for anden kamp i træk. Den mission gik godt, for de gulblusede vandt opgøret 3-1.

Nikolaj Madsen bragte nexøboerne foran 1-0 efter 25 minutter og Mathias Lund øgede til 2-0 efter 55 minutter. Hvidovres Amin Amhamdi reducerede til 1-2 efter 64 minutter, inden Nicolai Olsen lukkede opgøret med scoringen til 3-1 efter 86 minutter.

Dermed vandt NB Bornholm sin første udebanesejr i sæsonen og ligger nu på sjettepladsen med 9 point. Hasle har fortsat fem point og ligger på 12. pladsen og er dermed under nedrykningsstregen.

I næste weekend skal Hasle på besøg hos Sundby BK, mens NB Bornholm møder Union på Nexø Stadion på lørdag klokken 13.