Hammer Trail slår sin egen rekord

Hammer Trail slår sin egen rekord
Der venter alle løbere en hurtig rute på 21,2 kilometer, som er meget varieret med lange passager, hvor der kan skrues op for farten, og så kommer de små snørklede stier, hvor der er meget kuperet og klipper. – Igen i år er der masser af højdemetre og fantastiske udsigter til løberne på Hammeren og i Slotslyngen, fortæller Tejn IF i en pressemeddelelse. Arkivfoto: Jesper Gynther
NOTITS | ABONNENT | 25. JAN 2023 • 18:00
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS | ABONNENT
25. JAN 2023 • 18:00

På lørdag afvikles årets udgave af Salomon Hammer Trail Winter i det barske terræn på Hammerknaden og i Slotslyngen, og arrangøren Tejn IF kan med glæde oplyse, at der igen i år er deltagerrekord.

Den tidligere deltagerrekord var på 390 løbere, og i skrivende stund er der 444 løbere på startlisten, og der er mulighed for tilmelding på løbsdagen. Der forventes over 460 deltagere på de forskellige distancer fra 10,5 kilometer til 84 kilometer, og de første løbere sendes af sted allerede klokken 6.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Et af højdepunkterne til Hammer Trail bliver danmarksmesterskaberne i lang trail. Her skal deltagerne ud på 63 kilometer med start klokken 8. Landsholdstræner Søren Rasmussen har dannet sig et overblik over favoritterne, og han nævner blandt andet Tejn IF-løberen og mesteren fra 2021 Laura Hulgaard som en, der godt kunne snuppe titlen blandt kvinderne. 

Forventede vindertider skønnes lidt under seks timer for mændenes vedkommende og lidt under syv timer for kvinderne.

– Og med en vejrudsigt, som i skrivende stund melder om både plus- og minusgrader plus op til 10 sekundmeter blæst, er det erfaringsmæssigt ikke altid, det hele går præcis, som objektive parametre indikerer. Der skal nok vente løberne en spændende dag, hvor intet er givet, før sidste meter er tilbagelagt, fortæller formand Lene Møller fra Tejn Idrætsforening.

Laura Hulgaard er blandt favoritterne til at snuppe DM-titlen hos kvinderne. Her ses hun til Salomon Hammer Trail Winter i 2022. Arkivfoto: Jesper Gynther

Udvider med ultra-orienteringsløb

Som noget nyt vil der til Salomon Hammer Trail Winter også blive mulighed for at prøve kræfter med ultra-orienteringsløb.

I samarbejde med Viking Atletik Orientering udbydes der tre forskellige orienteringsløbs-baner på henholdsvis 15, 25 og 40 kilometer (nominelt). Alle tre baner vil være kategoriseret som svær/sort, og det er således et krav, at man er rimelig erfaren orienteringsløber, foruden at formen selvfølgelig er i orden.

Løbet afvikles som “put’n’run” (startboks) med første start klokken 9, og to minutter mellem deltagere på samme bane - sidste start senest klokken 9.30. Der løbes på en kombination af Höst-Open kortet over Hammeren fra 2021 og DM-kortet over Slotslyngen fra 2022. Der vil være oplagte vejvalg, som undervejs bringer løberne, fordi det kendte Hammer Trail depot ved Brohuset.DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 03-12-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Søndag eftermiddag - mandag morgen: Søndag nat nærmer vi os igen 2 kr./kWh. Priserne svinger lige omkring eller under 2,20 kr./kWh alt inkl. Det er mellem 00 og 06, at du kan hente en ekstra besparelse. Opdateret søndag 13.02. Næste opdatering 00.14.

Bornholms energi og forsyning