Hård eftermiddag: Bornholms bedste fodboldhold er nu et bundhold

Kacper Stukonis bragte NB Bornholm foran på frispark, men det var ikke nok til at sikre hjemmeholdet point mod Husum. Fotos: Jens-Erik Larsen
FODBOLD | NEXØ | ABONNENT | 25. SEP 2021 • 18:10
Af:
Magnus Pedersen
FODBOLD | NEXØ | ABONNENT
25. SEP 2021 • 18:10

NB Bornholm kan notere sig endnu et nederlag i Københavnsserien, efter de lørdag eftermiddag tabte 1-3 til Husum BK.

En flok medrejsende Husum-tilhængere erobrede tribunerne på SE Byg Arena med romerlys og stabil opbakning til udeholdet. På banen skulle bornholmerne forsøge at erobre tre point. Og med en modstander, der inden kampen lå på en 10. plads, var det en opgave, som syntes overskuelig. Desværre for de gulklædte var spillet ikke godt nok til at overmatche københavnerne.

En god start

Hjemmeholdet startede ellers fint ud, og havde overtaget de første 20 minutter. Ingen af holdene var dog i nærheden af en scoring, og begge hold ledte efter åbningerne i forsvaret. Men efter 32 minutter blev Malthe André Koefoed-Nielsen nedlagt lige uden for feltet. Frisparket skulle anfører Kacper Stukonis tage sig af, og med en præcis afslutning i nærmeste hjørne, kunne forsvarsgeneralen sende bornholmerne foran 1-0.

Der skulle dog ikke gå mange minutter før bolden lå i modsatte net. I det næste angreb blev Husums kantspiller nemlig flæsket inde i feltet af NB's Nicklas Harder Mogensen – klokkeklart straffespark. Det blev sikkert udnyttet af Daniel Lima, og dermed var kampen fuldstændig åben igen.

Mavepuster for NB

Anden halvleg blev et sandt mareridt for NB Bornholm. Blot et minut inde i halvlegen var Husum på pletten igen, da en lang bold blev sendt i retning af NB-målet. Målmand Magnus Madvig Hansen tog chancen og løb ud imod modstandernes Alexander Kirkeberg, som var på jagt efter bolden.

Det medførte dog at kantspilleren kunne løfte den ind i feltet til den farlige angriber Sebastian Stage. Han skulle blot sætte hovedet på for at bringe gæsterne foran. Det gjorde han sikkert, og så var de tre point hos Husum.

Der var ikke meget der fungerede for NB i anden halvleg. Det kom endnu til udtryk i det 57. minut. De gulblusede hang lidt i forsvaret efter et angreb, og efter en hurtig omstilling og et par gode afleveringer bankede Jonas Thomsen bolden ind via overliggeren til stillingen 1-3.

Skraber bunden

Resten af kampen blev en lukket omgang fodbold. NB kunne dog efter 84 minutter notere sig deres eneste chance i anden halvleg. Et langt indkast blev forlænget, og Sebastian Trosborg var tæt på at kunne pande den i mål, men Husums keeper diskede op med en god redning.

Efter fem minutters ekstra spilletid, fløjtede dommer Peter Bech-Jensen kampen af. Dermed kunne Husum sammen med de medrejsende fans, fejre en fortjent og sikker sejr.

Med nederlaget ligger NB Bornholm fortsat på en 12. plads i Københavnsserien (ud af 13 hold) med blot tre point efter fem kampe og en målscore på minus syv.

Næste opgave venter på lørdag, hvor NB skal møde Fremad Valby i endnu en hjemmekamp.