Talenthold rykker op

Talenthold rykker op
Laura Hjorth og resten af de turkisblå U17-piger fra Team Bornholm var søndag meget tæt på at vinde over topholdet AG Håndbold. Foto: Jesper Gynther
NYHED | ABONNENT | 4. DEC 2022 • 17:33
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ABONNENT
4. DEC 2022 • 17:33

Selvom Team Bornholms U17-piger tabte søndagens kamp mod topholdet AG Håndbold, kan de bornholmske talenter glæde sig over at være sikre på oprykning.

Det var rækkens to bedste hold, som søndag mødte hinanden i Rønne Idrætshal.

Her skulle Team Bornholm forsøge at få revanche for forrige weekends nederlag på 13-11 i Albertslund-hallerne, og samtidig var det altafgørende for bornholmerne at vinde kampen, hvis der skulle holdes fast i håbet om at indhente AG på førstepladsen.

Det var derfor et opsat bornholmsk hold, som mødte op til kampen, og længe så det endda ud til, at hjemmeholdet ville vinde. Med få minutter tilbage kom Team Bornholm foran med tre mål, men så satte nerverne ind.

– I angrebsspillet begynder vi at panikke lidt, og vi stresser lidt i situationerne og tager nogle dumme beslutninger, og det er rigtig ærgerligt, fordi jeg tror, at hvis vi havde holdt hovedet koldt og taget det roligt, så havde vi vundet den kamp, fortæller træner Tonni Mogensen, som kunne se AG København udligne til 11-11 i sidste minut, og med få sekunder tilbage scorede gæsterne også sejrsmålet til 12-11.

– Afslutningen på kampen var noget lort, men den var også, som jeg havde forventet på en måde. Jeg ved, at når vi er så tæt, så går det galt for os, og så mister vi overblikket, og så er det, som om alt vi har lært, det glemmer vi, fortæller 16-årige Laura Hjorth.

Rykker op trods nederlag

Pigerne er dog overordnet meget tilfredse med sæsonen. Uanset hvordan det går i de to sidste kampe inden nytår, er holdet nemlig sikret andenpladsen i U17 Pige A-rækken, og dermed rykker holdet op i en bedre række til næste sæson, hvilket også var ambitionen.

– Vi skal op i en højere række efter jul, hvor vi kan udvikle os endnu mere og få nogle endnu federe kampe, end vi har haft nu her. Det er kun den måde, spillerne udvikler sig på, mener Tonni Mogensen, som tror på, at der venter nogle af spillerne en fremtid på Viking Rønne Håndbolds dameseniorhold, som han også er træner for i øjeblikket.

– Man ved jo godt, at de er færdige med gymnasiet om et par år, og så begynder de at finde på andre ting og opleve nogle ting og nyde livet i København og få udddannelse der. Men jeg håber da, at tre-fire-fem-stykker vender hjem og tager en tørn på dameholdet, for det har vi brug for, siger han.

Laura Hjorth er en af de spillere, som håber på at tage skridtet op som seniorspiller.

– Jeg har trænet et par træninger med seniorspillerne, og de er rigtig, rigtig dygtige. De er vist også oppe på 20 spillere nu, men det er helt klart en forventning, at jeg vil prøve at få en plads på det hold på et tidspunkt, fortæller bagspilleren.

Båthorn og intens stemning

Laura Hjorth kommer fra en familie, som har spillet håndbold i generationer.

Hun har derfor en del gange oplevet den intense stemning med båthorn i Rønne Idrætshal, som der også var søndag.

Men det er nu noget andet, når man selv er inde på banen.

– Det er så dejligt at have publikum, der hepper på en og ligesom giver den opbakning, man mangler. Det kan vi mærke, at hele holdet synes er positivt. Der er selvfølgelig nogle, der altid vil være lidt mere nervøse. Det har vi kæmpet meget med, men vi kommer godt efter det, fortæller hun.

Stillingen

1. AG Håndbold 18 point

2. Team Bornholm 12 point

3. FIF/Ydun 9 point

4. Sydsjællands HK 8 point

5. Helsinge-Hillerød 3 point

6. SMUT BG 0 point