Grundig forberedelse førte damer til sejr

De bornholmske håndbolddamer kunne fortjent juble over en flot sejr. Arkivfoto: Jesper Gynther
NOTITS | ABONNENT | 22. JAN 2023 • 18:51
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS | ABONNENT
22. JAN 2023 • 18:51

Viking Rønne Håndbold besejrede søndag Gladsaxe HG efter at have trænet målsat i ugen op til kampen.

I forrige weekend tabte Viking på hjemmebane til KH, og lige siden har de bornholmske damer trænet hårdt for at revancere nederlaget. Søndag tog Viking til Gladsaxe-Hallen, hvor spillerne i den grad fik brugt de ting, de havde øvet på træningsbanen.

Viking vandt fortjent 21-16 efter at have ført 9-8 ved pausen, og spillerne får stor ros af træner Tonni Mogensen.

– Vi har trænet rigtig godt op til kampen og fuldstændig forberedt, hvem vi skulle møde i dag (søndag, red.). Pigerne viste fra kampens start, at de var fokuseret på de ting, vi skulle rette op fra sidste kamp, siger han og peger på, at holdet har haft fokus på at lade bolden gøre arbejdet og komme op i fart, når der skal afsluttes.

– Til træning har vi trænet meget at turde at gå igennem og skyde i stedet for at holde igen. Så man kommer forbi sin modstander. Det gjorde de i dag, og det var en holdpræstation uden lige. Alle pigerne bidrog sindssygt flot med, hvad de skulle, og forsvaret var noget af det bedste, jeg har set dem spille, siger han.

Det var især i starten af anden halvleg, at bornholmerne lagde fundamentet til sejren.

– Vi får rettet nogle ting i pausen og kommer ud som lyn og torden og scorer hurtigt fire mål og derfra kommer de ikke tættere på end to mål. Og så løber vi fra dem til sidst og vinder med fem mål, fortæller Tonni Mogensen, som på forhånd havde frygtet modstanderens kontraangreb, men det lykkedes med at holde Gladsaxe nede på tre mål på kontraforsøg.

Viking Rønne Håndbold har nu otte point efter 13 kampe og ligger på 9. pladsen ud af 11 hold i Kvalifikationsrækken. På lørdag klokken 13.45 skal bornholmerne igen i aktion, denne gang i Rønne Idrætshal, hvor Amager SK 2 kommer på besøg.