Gratis løb tiltrak nye ansigter: Ina byttede hunden ud med mennesker

Gratis løb tiltrak nye ansigter: Ina byttede hunden ud med mennesker
Omkring 50 løbere trodsede regnen og kulden og var med i Viking Atletiks adventsløb, som - trods navnet - ikke bliver løbet på en søndag. Foto: Jesper Gynther
NYHED | RØNNE | ABONNENT | 4. DEC 2021 • 19:45
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | RØNNE | ABONNENT
4. DEC 2021 • 19:45

Viking Atletiks adventsløb blev løbet i dag, og der var en del med, som ellers ikke normalt er medlem af klubben. En af dem var Ina Jensen fra Rønne, der normalt løbetræner med sin hund, men som i dagens anledning havde byttet sin firbenede ven ud med mennesker.

Selvom det var koldt, og der til tider faldt tung regn, dukkede omkring 50 løbere op til Adventsløbet, som - trods navnet - blev løbet på en lørdag.

Deltagerfeltet bestod af en blanding af medlemmer fra arrangørklubben Viking Atletik og helt nye ansigter, som valgte at være med i det gratis løb, hvor man kunne vælge mellem tre distancer: Tre kilometer, fem kilometer eller otte kilometer.

Et af de nye ansigter var Ina Jensen fra Rønne. Hun er ikke helt ubekendt med det at løbe, men det plejer at foregå i et noget andet selskab.

– Jeg prøver at løbe, når jeg kan, men det er mest med hunden, at jeg er ude at løbe faktisk, siger hun og forklarer, at hun også går til fodbold, som giver hende en anden form for løbetræning.

Debubanten Ina Jensen var den første, der kom i mål på tre kilometerdistancen. Hun plejer normalt at løbe med sin hund, men den var i dag skiftet ud med et par venner, som havde opfordret hende til at være med i det gratis løb. Foto: Jesper Gynther

Ina Jensen har aldrig været med til Adventsløbet før, men hun er med i år, fordi hun har fået et kærligt skub af nogle af sine venner, der spurgte, om hun ville være med.

– Jeg valgte at løbe tre kilometer, for jeg har ikke helt lungerne til at kunne tage mere endnu, siger Ina Jensen, der ikke vil afvise, at hun vil deltage i flere af Vikings Atletiks lørdagsløb, så hun måske på et tidspunkt kan prøve kræfter med en af de længere distancer.

Nye er velkomne

Hos de nuværende medlemmer af Viking Atletik er der glæde over, at der til Adventsløbet er dukket nye løbere op.

Jeg synes, løbet er hyggeligt, og jeg kan se, at det trækker nogle med, som normalt ikke er med i klubben, og det er også et kæmpe plus

Lotte Månson, medlem, Viking Atletik

– Jeg synes, løbet er hyggeligt, og jeg kan se, at det trækker nogle med, som normalt ikke er med i klubben, og det er også et kæmpe plus, siger Lotte Månson fra Rønne, som sammen med resten af de fremmødte kunne nyde gløgg og æbleskiver efter løbet.

Viking-medlem Lotte Månson kunne ligesom resten af deltagerne i Adventsløbet nyde gløgg og æbleskiver efter løbeturen. Foto: Jesper Gynther


Løbetræning og kransekage

Adventsløbet er det sidste løb, som Viking Atletik arrangerer i år.

Hvis man er medlem af klubben, kan man dog deltage i en speciel fællestræning den 31. december, hvor der efter en løbetur vil blive budt på champagne og kransekage, så man kan ønske hinanden et godt nytår, oplyser formand Claus Clausen.